Debitantski album sve popularnijeg zagrebačkog benda Lika Kolorado donosi deset moćnih rock skladbi koje obiluju žestokim riffovima, zaraznim radiofoničnim melodijama te autentičnim, pomalo drskim tekstovima.

Lika Kolorado u svojim pjesmama govori o stvarima koje bi drugi “bacili pod sag” – nesigurnosti, nesavršenosti, jalu, ljubomori, mržnji, muljanju, strahu… Upravo te teme su dominirale i na uspješnim najavnim singlovima “Kralj”, “Smiješ zaurlat”, “Sigurno” i “Samuraj” , koji su zaokupili pažnju radijskih urednika i glazbenih kritičara. Album je snimljen u zagrebačkom Morris studiju i Kod Markija, a za miks i mastering su zaslužni Nikola Vranjković i Dejan Lalić Lale, Ivan Petrović (“Sigurno”) te Mark Mrakovčić (“Smiješ zaurlat” i “Kralj”).

Filip Riđički, vokal i frontmen Like Kolorado, o albumu “Smiješ zaurlat” kaže: “Album je čišćenje prašine pod tepihom, svega što si bacao pod sofu blefirajući da ćeš jedan dan počistiti. I onda sve što te muči postanu pjesme, jedan dan, ili malo po malo. Ne zanimaju nas površnosti, nego upravo crno pod noktom, saft svih demona s kojima šećeš. To su te neke mantre na loše dane; biti ćeš bolja pjesma no što si tjedan, bolja pjesma no što si osoba, bolja pjesma nego stid. Uglavnom, pišemo da podijelimo; muči te ovo? Kul, mene isto. Što ćemo s tim? Idemo pjevati, možda prođe”.

Recenziju albuma pročitajte na poveznici ovdje.

Promocija albuma prvijenca Like Kolorado će se održati u petak, 9. ožujka, u zagrebačkom klubu KSET. Ulaznice po cijeni od 20 kuna u pretprodaji mogu se nabaviti u KSET-u i Dirty Old Empireu, dok će na dan koncerta cijena ulaznice iznositi 30 kuna.

Grupa Lika Kolorado je osnovana 2016. godine, a nastupa u sastavu Ana Jelić (bas), Filip Riđički (vokal), Vanja Senčar (gitara) i Pavle Gulić (bubanj). U kratkom vremenu su ostvarili zapažene uspjehe – pobijedili su na 21. HaGeeF-u, najvećem i najdugovječnijem nacionalnom demo festivalu, ušli u finale Karlovačko RockOff-a te održali brojne zapažene nastupe u klubovima i na festivalima diljem regije.

Lika Kolorado – “Smiješ zaurlat”

1. Gas
2. Sretna stvar
3. Sigurno
4. Glad
5. Kralj
6. Samuraj
7. Smiješ zaurlat
8. Sanjao sam te
9. Jelda, jelda
10. Miris auta moje majke