Objavljeni finalisti 23. izdanja HGF festivala

Nacionalna platforma demo scene Hrvatske – HGF objavila je finaliste 23. izdanja festivala. Finale ovogodišnjeg HGF-a održat će se 31. svibnja u ZCUK Regenerator i predstaviti 5 najvećih nada hrvatske demo scene, a večer dobre glazbe i sjajne zabave kulminirat će uz nastupe She Loves Pablo – zagrebačke groove rock četvorke koja je nedavno proslavila 10. godišnjicu objave svog razornog prvijenca “Mother of All” i najavila nove materijale, te benda Ogenj – koprivničke folk punk senzacije “koja iz tamburice čupa dušu”.

Nakon preslušavanja, pregledavanja, istraživanja… svih 69 ovogodišnjih prijava bendova ili pojedinaca HGF žiri je završio najomraženiji dio posla. Naime, smatramo da glazba ne zaslužuje natjecanje i uspoređivanja, no još za sada nismo pronašli drugu formu odabira. Tako da su ovogodišnji finalisti, koji će nastupiti na finalu u Zaboku, u petak 31.5.2019., uz podršku bandova She Loves Pablo i Ogenj, sljedeći bandovi – La Volpe (ST), Terminator (ZG), Lumine (SK), VRULJA (VŽ) i Direktor Direkt (ZG).“, otkrili su iz uprave HGF-a i istaknuli da im je zadatak bio težak tim više što oni koji nisu izabrani u finale su bili jednako dobri, a presudile su nijanse. “To što nisu izabrani ne znači da su lošiji i nadamo se da će se prijaviti i sljedeće godine.

Zato će se neki od prijavljenih bendova naći na posebnoj kompilaciji koja će biti objavljena u suradnji s izdavačkom kućom Dallas Records.

Obzirom da su svi prijavljeni izuzetno kvalitetni i posebni, odlučili smo u zadnjem kvartalu ove godine objaviti CD kompilaciju radnog naslova: “Najbolje od nadolazeće nove hrvatske rock i ine glazbe u 2019.” CD će biti objavljen u suradnji s Dallas Recordsom, a na njemu će se naći 20 pjesama kao svojevrsni “best of” ovogodišnjih prijavljenih pjesama.”

Ovogodišnji HGF održat će se u Zaboku u periodu od 31. svibnja do 2. lipnja i u svom trodnevnom programu na čak tri lokacije, pored novih nada demo scene, ugostiti kultne sastave Električni orgazam i Denis & Denis, Zorana Predina, She Loves Pablo, Ogenj, Lika Kolorado te intrigantan projekt Koncert za žlice i gitaru! Ulaz na sva najavljena događanja je besplatan, a detaljnije o ovogodišnjem izdanju HGF-a pronađite na Mixer.hr ili na Facebook stranici HGF & www.hgf-zabok.net.

HGF Demo Festival realizira se u suradnji i suorganizaciji s Udrugom Regenerator, Udrugom Mraz i glazbenim portalom MIXER.HR.

Pokrovitelji:
Grad Zabok, TZP Srce Zagorja, Krapinsko-zagorska županija, HDS ZAMP, Staročeško – Pivovara Daruvar
 
Medijski pokrovitelji:
Zagorski list, www.zagorje.com, MIXER.HR
 
Partneri:
Hrvatska Glazbena Unija, RockLive Festival | Udruga RockLive, Ferragosto JAM | K.L.U.B. Dostava Zvuka, Hoomstock, Biggest Little Rock Festival – Hard Place, Mostar summer fest, Bedem Fest-Nikšić, Audikor – najam ozvučenja i rasvjete