Završena prva večer 18. HGF-a u Sisku

piše: Antonela Radić

Sisački klub Skwhat ovoga se petka pokazao odličnim domaćinom ovogodišnjeg osamnaestog po redu HGF demo festivala koji je oko 22 sata kratkim govorom otvorio organizator Goran Vrgoč. Na veliku žalost publike, bendovi Džek Fenjer I Bitange morali su otkazati nastup, stoga su publiku zagrijali dečki iz benda Mortar, koji nisu bili u punoj postavi radi bolesti glavnog vokala Tina Sorića čiju je ulogu na koncu preuzeo gitarist Dominik Kovačević te se pokazao kao vjerodostojna zamjena.

Dečki su osnovali bend početkom 2013 godine, kako kažu sa nadom ‘da će netko odobriti njihovu buku’, koja je, rekla bih, jučer itekako bila ‘odobrena’.

Izrazita sposobnost, talent I energičnost mladog bubnjara Svena Majnerića svakako je ostala zamjećena među publikom koja se također osvrnula i na dionice basista Patrika Vanića. Po završetku izvedbe svih dvanaest pjesama, nezasitna publika vratila je dečke na pozornicu, a oni su svoj nastup završili već ranije odsviranom pjesmom ‘’Pod zemljom’’ I time otvorili put idućem velikom nastupu benda Inertion, čiji je death metal ubrzo zatresao zidove Skwhata I vratio publiku u prve redove.

Riječ je o bendu nastalom 2010 godine koji svoje svirke pretežito održava u Zagrebu I Sisku, a čine ga Ivan Poljanac, bubnjar koji odlično drži brzi tempo benda, Filip Galinić, gitarist koji se u nekoliko navrata istaknuo izuzetnom solažom, te naravno, Nebojša Rastovac, izvođač itekako zavidnog vokala koji se pobrinuo za interakciju s publikom te odličan scenski nastup tijekom kojeg je čak ‘izgubio’ tenisicu. Za kraj su izveli najnoviju pjesmu pod nazivom ‘’Bed of Chaos’’, a njihov cilj da zabave publiku bez sumnje je ispunjen.

Večer su priveli kraju Dusty Hats, šesteročlani bend iz Ivanić-grada, koji u svom radu kombiniraju tri gitare Ivana Milića, Jakova Šafrana i Daria Duvnjaka, ujedno I pratećeg vokala, bas gitaru Dominika Kralja, bubnjeve Valentina Kašnera I vokal Josipa Bokuna.

Iako se publika lagano počela razilaziti, dečki su bili ustrajni u interakciji i energičnosti svog hard rocka. Predstavili su pjesmu ‘’Laž’’za koji su ove godine izdali i spot (https://www.youtube.com/watch?v=sAg6nuPt-s8) , a mogu se pohvaliti i novozapečaćenim ugovorom sa izdavačkom kućom Aquarius Records.

Svoj nastup završili su pjesmom ‘’Sve je bilo nekada’’, a time su ispratili i petnaestu večer ovogodišnjeg osamnaestog HGF demo festivala.