Zagrebački bend Zebas pobjednik je 24.sezone HGF-a

Uz poštovanje svih epidemioloških mjera i uz, nažalost, izostanak publike, finale 24.HGF-a održano je u petak 16.10. u zabočkom ZCUK Regenerator. Program se u direktnom prijenosu putem live streama mogao pratiti na društvenim mrežama, a prema prvim izvještajima, finaliste je gledalo preko 5500 ljudi.

U finalu su nastupili Trip To Caldera iz Krapinskih toplica, Krah1573 iz Varaždina, Core System iz Čakovca, Zebas iz Zagreba i Pokle iz Rijeke, a u žiriju su, osim predstavnika HGF-a i pokrovitelja Polak Media Music, bili naši istaknuti glazbenici JR August i Tomislav Goluban. Kao i svake godine, bendovi su glasali za kolege u finalu, a ove godine se zbrajao i glas publike koja je glasovala putem Facebook likeova na stranici festivala.

Bez obzira što je izostala podrška publike u dvorani Regeneratora, mladi glazbenici, koji dolaze iz različitih glazbenih pravaca, nisu se dali smesti i odradili su sjajne nastupe , i tako pokazali da hrvatska glazbena scena itekako ima što za pokazati. Valja svakako pohvaliti i sve one koji su festival pratili putem društvenih mreža, jer se i na taj način može dati podrška sceni kada već, iz poznatih razloga, izostaje mogućnost nastupe ovakvih sjajnih bendova pratiti uživo.

Ovogodišnju titulu najboljih ponio je zagrebački bend Zebas koji je svojim indie rockom sa primjesama popa, funka i dancea osvojio većinu glasova žirija. Njihova vibrantna glazbena forma vodi nas ljubavnim putovanjima, osobnim traženjima i društvenim razmatranjima na nepretenciozan način, od plesnih ritmova do suvremenih balada u kompaktnoj formi za moderno vrijeme.

“Oduševljeni smo pobjedom na HGF-u, pogotovo u ovako žestokoj konkurenciji. Svi bendovi su bili odlični i bilo je užitak svirati na istoj pozornici s njima. Ovo nam je bio tek drugi nastup pa smo još više zadovoljni rezultatom. Trenutno radimo na našem novom singlu koji bi trebao izaći kroz mjesec dana, a nakon toga slijedi i prvi EP. Još jednom hvala svima koji su glasovali za nas!” komentirali su Zebas nakon proglašenja pobjednika.

Kao gosti večeri nastupio je bend Sacher. Sacher je novi bend Srđana Sachera, osnivača legendarnih Haustora i Vještica, autora brojnih hitova, kao što su “Moja prva ljubav” (Djevojke u ljetnim haljinama), “Totalno drukčiji od drugih”, “Volim slušati radio”, “Ne-običan dan”, “Kradljivac srca”, “Zlato”. Neke smo od ovih pjesama imali prilike čuti i na pozornici Regeneratora, uz pjesme sa prošle godine objavljenog albuma ‘Biser, ambra, jantar’.

Snimku festivala, kao i galeriju fotografija, možete pogledati na Facebook stranici HGF-a!