Zagrebački bend HUMAN prvi je polufinalista 19.sezone HGF Demo Festivala

Jučer (11.03.) u zagrebačkom klubu Hard Placeu započela je nova, devetnaesta po redu, sezona HGF Demo Festivala. U žestokoj konkurenciji nastupili su zagrebački bendovi KIWI REQUIEM, HUMAN, BROKEN IDEAS i KAPETAN SNJEŠKA.

Ukusi publike, žirija i samih bendova koji su također dali svoj glas kolegama, ovoga su se puta poklopili. Pobjednik i prvi polufinalista ovogodišnjeg HGF-a je bend HUMAN.

“Human je bend iz Zagreba koji djeluje od 2013.godine. Bend čine Tome(vokal),Trle(bubanj), Hrle(bas), Gašo(gitara) i Jeff(gitara). Muzika koju sviramo je rock, ali u koketiranju sa ostalim žanrovima nemamo ograničenja. Kada radimo nove pjesme uvijek prolazi najzanimljivija ideja. Nema naručenih i namjernih tema kojima se bavimo,ali na kraju ispada da je humor jedina obrana protiv sustava i društva koji se ne mijenjaju. Svirajući i slušajući bezbrojne bendove shvaćamo da nije važno jesi li savršen muzičar. Uspjevaju najuporniji i najzanimljiviji. Političari su estrada, mi smo političari. Naša zemlja je vječna inspiracija za sanjare i stand up komičare. Human ima velike planove i ne boji se sanjati. Iako to mora biti državna tajna, vrlo uskoro ćemo sjesti u taj katapult. Ime benda,a i cijelo djelovanje povezujemo sa tim dobrim i humanim u ljudima. Možda nismo volonteri mjeseca, ali kandidiramo se svaki put. Želimo svirati,stvarati, putovati i sanjariti. Bez obzira na ishod – možemo reći da mi živimo muziku i mislim da se to osjeti i na koncertima.” rekao je frontmenTome.

“Nastup na HGF-u je bio odličan od organizacije, profesionalizma i publike koja je bila sjajna. HGF je pružio šansu bendovima iz sjene da izađu van i pokažu što znaju. Zahvalni smo na svemu i pozivamo ljude da podrže ovu manifestaciju.”

Slijedeća zagrebačka natjecateljska večer biti će u Hard Place-u 18.03. kada će se u konkurenciji predstaviti SOUNDBRINGER, POLARITY OF LIFE, VOLTAGE, TIME DECAY i DREAD.

Galeriju fotografija pogledajte ovdje.
Pratite HGF Demo Festival na http://hgf-zabok.net/!