Veliki broj prijava garantira još jednu odličnu sezonu HaGeeF-a

“Vrijedilo je – doista je vrijedilo! Stekli smo nevjerojatnu količinu uspomena i iskustva, a to je ono što će zauvijek ostati uz nas. Uvijek spominjemo kako nismo očekivali tako nešto i doista nismo – slijedili smo svoju želju za koncertima, no dobili smo jednu potpunu stranicu trenutaka kako u životu benda tako i u našim osobnim životima. Ponovit ću se – vjerujte, vrijedilo je … Stečena poznanstva i prijateljstva nama su bila iznimno bitan aspekt pobjede – često u razgovorima nastojimo što više ukazati na potrebu za većom povezanosti glazbenika i demo bendova u našoj regiji, a HGF je tu napravio odličan posao.” Krešimir Ćurić (Tight Grips – pobjednici 20.HaGeeF-a)

Dvadeset i jednu godinu poslije, nakon što je 1996. grupa entuzijasta pokrenula ‘Hrvatski glazbeni festival’, popularni HaGeeF ide dalje i nastavlja svoju ‘borbu’ za što kvalitetnije predstavljanje nove hrvatske glazbene scene. Od sredine siječnja, kada je službeno objavljen natječaj, do danas broj prijava garantira još jednu odličnu sezonu u kojoj će festival predstaviti sjajne mlade izvođače.

“Izrazito smo zadovoljni dosadašnjim prijavama. Kvaliteta izvođača niti ove godine nije upitna što će žiriju otežati posao u izboru najboljih. Među prijavljenima ima i nekih bendova koji su već zapaženi na sceni, a koji do sada nisu svoj rad okrunili službenim izdanjem, što dovoljno govori u percepciji HaGeeF-a kao o odličnoj platformi za promociju novih izvođača…Jedva čekamo da krenu svirke!” Goran Vrgoč, direktor HaGeeF-a

Kao i prošle godine dvadesetak najboljih bendova zasvirat će na regionalnim finalima tijekom ožujka i travnja, a pet najboljih zasvirat će u velikom finalu 11.svibnja. Pobjednik 21.HaGeeF-a svoju će nagradu preuzeti na, tradicionalnom, završnom koncertu u Zaboku u subotu 13.svibnja. Za završni koncert i tulum u zabočkom Regeneratoru organizatori i ove godine najavljuju sjajan provod uz neke od trenutno najatraktivnijih izvođača regionalne scene.

Pobjednik će, osim tradicionalnog „Ha|Ge|eF – Kamena temeljca“, osvojiti objavljivanje EP ili LP albuma, što će pratiti odgovarajuća HaGeeF PR podrška, a zasvirat će na hrvatskim i regionalnim festivalima, te na mini turnejama u Švedskoj i Velikoj Britaniji.

Tekst natječaja pročitajte na ovom linku.

Pokrovitelji:
Grad Zabok, TZ Grada Zaboka, Krapinsko-zagorska županija
HDS ZAMP

Medijski pokrovitelji:
CMC TV, Zagorski list, www.zagorje.com, MIXER.HR

Partneri:
Partneri: Hrvatska Glazbena Unija, Studiefrämjandet (Švedska), Lechlade Music Festival (UK), MBM Management (UK), NA Music (UK), Turistička zajednica Grada Slavonskog Broda, RockLive Festival / Udruga RockLive, Ferragosto JAM / K.L.U.B. Dostava Zvuka, Biggest Little Rock Festival – Hard Place, Izložba kantautora | Songwriters Exposure, Bedem Fest-Nikšić, Hoomstock Festival, Krapinjon Festival, Audikor, najam ozvučenja i rasvjete

HGF Demo Festival realizira se u suradnji i suorganizaciji s Udrugom Slobodan ulaz,
Udrugom Regenerator, Udrugom Mraz i glazbenim portalom MIXER.HR.