Ulazimo u zadnji tjedan prijava za 20.HGF Demo Festival

U zadnjem tjednu prijava na natječaj za dvadeseto, jubilarno, izdanje najdugovječnijeg hrvatskog demo festivala – HGF Demo Festivala, stižu vijesti o novim nagradama, i to ovoga puta za sve finaliste.

sale-crvenoNjemački OHHO Records, kojega vodi Saša Novak Radulović, nekadašnji član Psihomodo Popa, objavit će EP sa po jednom pjesmom svakoga od odabranih finalista. Digitalno je izdanje namijenjeno promociji naših bendova u Njemačkoj i ostatku Europe. Popularni Sale uključit će se i u izbor izvođača koji će se natjecati u regionalnim polufinalima, a sa svojim će bendom Sale & Friends, nakon velikog povratničkog koncerta u zagrebačkom klubu Hard Place 31. ožujka, nastupiti 14.05. na posljednjem regionalnom polufinalu u zabočkom Regeneratoru.

Kao što je već ranije najavljeno, odabrani izvođači natjecat će se na 5 regionalnih polufinala u Rijeci, Splitu, Slavonskom Brodu, Zagrebu i Zaboku, a najbolji će zasvirati na finalu u Zagrebu. Pobjednički će bend svoju nagradu preuzeti na velikom revijalnom koncertu u Zaboku.

Raspored polufinala:

09.04. Klub Palach – Rijeka
gosti: Syleth & Zadruga
22.04. Judino drvo – Split
gosti: Hard Time & Đubrivo
06.05. Centar mladih – Slavonski Brod
gosti: Hard Time & Gretta
11.05. Močvara – Zagreb
gosti: Mr.Albino & Stampedo
14.05. Regenerator – Zabok
gosti: La Gef & Sale&Friends

Završna događanja 20.HGF Demo Festivala započinju u četvrtak 26.05. u zagrebačkom Hard Placeu mini ‘festivalom’ “Rezonator”, u suradnji sa portalom MIXER.HR, koji će ugostiti pobjednike partnerskih demo festivala. Nastavak slijedi u petak 27.05. u Pivani gdje će se finalisti predstaviti žiriju, ali i predstavnicima medija, diskografa i partnerskih festivala, a subota 28.05. rezervirana je za veliki završni koncert u zabočkom Regeneratoru, gdje će uz dodjelu nagrada pobjednicima, HGF Demo festival obilježiti svojih 20 godina, a legendarna Zadruga, velikim koncertom, obilježiti 25 godina na sceni.

20 -toj sezoni HGF-a priključuje se i HDS ZAMP novim ciklusom svojih glazbenih radionica pod nazivom “INTRO” namijenjenih mladim glazbenicima i autorima koji tek započinju svoj glazbeni put i upoznaju se sa glazbenom industrijom.

Glavna nagrada je i ove godine voucher generalnog pokrovitelja, Ožujskog piva, za kupnju glazbene opreme u vrijednosti od 20.000 kuna kod Euromusic Agency, a pobjednike očekuju i svirke na festivalima u Hrvatskoj, regiji i Europi.

Obrazac za prijave i propozicije natječaja potražite na linkovim
http://hgf-zabok.net/natjecaj-2016/ i http://hgf-zabok.net/prijava-hgf2016/.

20. HGF DEMO FESTIVAL

Generalni pokrovitelj:
Ožujsko pivo

Pokrovitelji:
Grad Zabok, TZ Grada Zaboka, Krapinsko-zagorska županija
HDS ZAMP, Euromusic Agency

Medijski pokrovitelji:
CMC TV, Zagorski list, www.zagorje.com, MIXER.HR

Partneri:
Hrvatska Glazbena Unija
Studiefrämjandet (Švedska)
MBM Management (UK)
RockLive Festival / Udruga RockLive
Ferragosto JAM / K.L.U.B. Dostava Zvuka

Hoomstock – Hum na Sutli
Izložba kantautora | Songwriters Exposure
Gitarijada Zaječar
Bedem Fest, Nikšić
Pozitivan koncert – Novi Sad / Udruženje Prevent

Turistička zajednica grada Slavonskog Broda
Biggest Little Rock Festival – Hard place
OHHO Records