U finale 18. HGF-a ide i rock bend Goatfish

piše: Maggie D’Franky

Jučerašnjom zadnjom pravom rock svirkom u Hard Place-u odlučeno je tko je sljedeći finalist 18. sezone HGF-a. Nakon dosadašnjih pobjednika polufinalnih večeri (‘Seven Mouldy Figs’, ‘Officer Down’, ‘Altra’, ‘Soul Radio’, ‘F5’, ‘Gunslinger’s Bride’, ‘Helika’), na red su došli zagrebački rokeri pod imenom ‘Goatfish’.

Nakon nabrijanih i zabavnih rokera iz ‘Rock sirene’ koji su privukli publiku bliže pozornici i nasmijali svojim tekstovima, nastupali su pobjednici (bend ‘Goatfish’) koji su u svoj nastup ukombinirali i laganije (zbog elektro-akustičnih gitara) i žešće pjesme na koje je bilo headbanganja i od strane članova benda, ali nije ni nedostajalo ni onog od strane publike. Iza njih su uslijedili zabočki (bambus ‘n’ roll) rokeri koje krasi ime ‘Ecstasy’, a cijelu su večer lijepo zaokružili dečki iz benda ‘Dora Maar’, koji su bez obzira na to što su bili tiši i laganiji od ostalih, akustično također ‘aktivirali’ publiku. Tijekom cijele večeri, odlične svirke i pozitivne atmosfere nije nedostajalo.

‘Goatfish’ čine vokal i gitarist Marin Novak, gitarist Filip Smokvina, bubnjar Dorian Jemrić, gitarist Ivan Trubić i basist Vid Bačić, a postoje od 2011. godine. Kažu da ćemo razumjeti što rade, ako slušamo njihovu glazbu, jer je ni oni sami ne mogu smjestiti u specifičan žanr – imaju ponešto rocka, metala, bluesa te također eksperimentalnog dijela. Za svakoga ponešto. 🙂

Pratite i dalje polufinalne koncerte HGF-a, danas je na redu Magnus u Pazinu gdje će nastupati pulski bendovi ‘Bendover’, ‘LightLighters’, ‘Udav’, ‘Mortal Divinity’ i ‘ovRHa’.