Tko su novi polufinalisti 19.HGF Demo Festivala

Mnogi Drugi
Mnogi Drugi

Natjecateljske večeri 19.sezone HGF Demo Festivala u punom su jeku. Iz mnoštva odličnih bendova žiri i publika izabrali su nove polufinaliste natjecanja.

2. travnja u konkurenciji #8 su u Hard Placeu velikom većinom glasova publike pobijedili su Stereofem, dok je žiri svoj glas dao bendu Mnogi Drugi.

“HGF je super platforma za bendove koji imaju želju predstaviti se i zabaviti u društvu s drugim bendovima. Bend Stereofem koji s nama zasluženo odlazi u finale zaista je interesantan i svaka čast obzirom da im je bio prvi nastup. Nas očekuju brojne svirke u narednom periodu, dok sa sjajnim i talentiranim Markom Mrakovčićem snimamo album koji ćemo nezavisno izdati, nadamo se do kraja godine.” Martin Mandir, MNOGI DRUGI

stereofem
Stereofem

“Mislimo da možemo biti samo zadovoljni obzirom da nam je ovo prvi nastup. Imali smo tremu no minimalno se osjetila uz ovako super publiku i u takvim okolnostima puno je lakše da to nešto izađe van i jako smo sretni zbog toga.

Trenutno marljivo radimo dalje i sigurni smo da je ovo prilika koja bi nas mogla katapultirati dalje, a u prvom redu je zaista dobar motivator. U svakom slučaju svaka čast HGF-u na prilici.”

STEREOFEM

baksaI u konkurenciji kantautora imamo novoga finalistu. Kantautorske večeri održavaju se u zagrebačkoj Pivani, a 7.travnja po ocjeni žirija najbolji je bio Igor Baksa.

“Atmosfera večeras bila je prilično intimna, kakva je nama kantautorma vrlo poznata. Radi se o malom krugu ljudi koji ciljano dolaze podržati nas i utoliko je lakše nastupati jer ostvarujemo jednu blisku vezu između publike i nas. HGF okuplja kantautore koje nisam imao prilike poslušati, neki od njih evo dolaze iz Pule, što je pun pogodak za otkrivanje novih talenata.

Obzirom da je moj bend Komedija u blagoj stagnaciji, to mi pruža dovoljno prostora da se malo posvetim glazbi kao kantautor i izlazim samostalno pred publiku. Iza sebe već imam dva objavljena albuma no možda je HGF upravo jedan poticaj da poradim na vlastiom solo projektu.” Igor Baksa

Soundbringer
Soundbringer

Deseta je natjecateljska večer, održana 8.travnja u Hard Placeu donijela nova dva polufinalista. Dva su benda imala jednaki broj glasova žirija, publike i samih bendova u konkurenciji, te se žiri i ovoga puta odlučio na dva pobjednika večeri, a to su SOUNDBRINGER i WHIPS & CHAINS.

“Jedino čemu smo se nadali i ove godine kao i svake druge da ćemo sviratu u Zaboku. Mislim da smo prvi puta na HGF-u bili 2007. u Zaboku i nakon toga još 2, 3 puta isto. Tako da je isprva bilo malo čudno jer ispred nas nisu Zagorci. Barem ne u većini. Hvala na glasovima i nadamo se da ćemo zasvirati uskoro u Zaboku. Živjeli!” SOUNDBRINGER

Whips & Chains
Whips & Chains

“Odmah na početku večeri vidjeli smo odlične bendove koji će proći u finale no nismo mislili da ćemo im se mi pridružiti. Svaka čast svim bendovima koji su došli, što zbog natjecanja, što zbog zafrkancije, među kojima i bend Biciklići koji se nisu natjecali, ali su došli podržati druge i napravili show. Drago nam je što smo prošli dalje, a nama slijedi samo sviranje, sviranje i još sviranja. Nema odmora. Zato smo i došli ovdje jer želimo svirati i van granica Hrvatske.” Nikola Božičević, WHIPS AND CHAINS

HGF Demo Festival pratite na:

http://hgf-zabok.net/
https://www.facebook.com/hgf.zabok