The Immigrants (HU) i Media Stres (CRO) na ovotjednom izdanju HGF Sessionsa u Hard Placeu

HGF sessions program u Hard Placeu, iznimno ovoga tjedna u utorak umjesto u srijedu, ugostit će indie kvartet iz Madžarske – The Immingants. Podršku će im pružiti Media Stres, koji su nedavno u Hard Placeu osvojili englesku turneju sa Lord Bishopom. Upad je FREE.

The Immigrants je Space-Indie kvartet iz samog srca Mađarske, grada Budimpešte. Nakon raznih uspješnih koncerata po Mađarskoj i područiju ex-Yugoslavije, među njima i nastup na uglednom Europskom festivalu Sziget, ponovno dolaze u Hrvatsku.

The Immigrants su osnovali Adorio Badric (Vokal, Bass), Sápi Szabolcs(Gitara) i Balázs Károlyfi(Bubnjevi) 2011 godine. Nacionalna slava ih je jako brzo stigla nakon što su debitirali u emisiji Mađarska traži zvjezdu 2012. i dogurali do finala kao jedini bend u povjesti emisije, svirajući autorske pjesme. Pocetkom 2013., još uvjek jako mladi, sa prosjekom od 18 godina, su izbacili svoj prvi i dotad najbolji album, “Best of Immigrants”. 2015 im se pridružio i Ferenc Fabian dodajuci „Space” komponentu, formirajuci danasnji jedinstveni zvuk grupe The Immigrants.

https://www.facebook.com/theimmigrantszenekar?fref=ts
https://www.youtube.com/user/theimmigrantsmusic/featured

Live at Sziget festival 2015.
https://www.youtube.com/watch?v=5-QKnYXpUrc

media-stresMedia Stres je tročlani alternative rock bend iz Čakovca osnovan 2012. godine čiji su članovi Karlo Komorski(gitara,vokal), Matej Obadić(bubnjevi,prateći vokal) i Aleksandar Hutinec(bas gitara). Poznati su po svojim energičnim live nastupima. Do sad je bend uz nastupe na gotovo svim demo festivalima u Hrvatskoj svirao još u Srbiji na Mikser festivalu i na Imagine France festivalu u Parizu. Tu su također još i nastupi na Ferragosto Jam festivalu , NUMI rock festivalu i Jailhouse festivalu te nastup u Budimpešti, bend je također osvojio i nagradu za najperspektivniji bend po odluci organizatora na Zaprešić demo festvalu 2014. Bend svira alternative/indie-rock s utjecajima post-punka, post-grungea i progressive rocka. Media Stres je do sad objavio 2 EP-a te će ove jeseni objaviti i svoj treći EP koji trenutno snimaju.

https://www.facebook.com/MediaStres
http://mediastres.com.hr/
https://www.youtube.com/user/MediaStres/videos
https://soundcloud.com/media-stres