Svirkama u Zagrebu i Rijeci starta 18.HGF

Ovoga tjedna starta 18.sezona HGF-a, jednog od najdugovječnijih hrvatskih demo festivala. Od preko 130 bendova koji su se proteklih mjeseci javljali na natječaj putem službene festivalske stranice izabrani će nastupiti u klubovima diljem Hrvatske. Ove godine u više od 20 festivalskih događanja uvršeni su i novi klubovi i novi gradovi.

Prva svirka desit će se u zagrebačkom klubu Hard Place koji je nedavno otvoren na novoj lokaciji u Ulici Hrvatske bratske zajednice 4.

U četvrtak 6.3. na novoj će pozornici kluba nastupiti čak šest zagrebačkih izvođača u rasponu od alternativnog rocka do akustičnog folka. Nastupit će: Lefty Mice, Popcorn Crew, Bjuz, Mnogi drugi, Seven Mouldy Figs i Zvonimir Varga.

Već slijedećeg dana 7.3. HGF seli u riječki Klub gdje će nastupiti tri riječka benda – Balathon, Officer Down i Risen To Reclaim, te Elm Street Escape iz Pule i Vaanka Schkvare iz Labina.

Istoga će se dana u Rijeci održati i prva u nizu radionica „Intro“, u organizaciji HDS ZAMP-a i HGF demo festivala, u Sveučilišnoj dvorani na Trsatu, sa početkom u 19:30 sati.

Intro – radionice o autorskom pravu za mlade glazbenike namijenjene su upoznavanju mladih autora i bendova s radom društva za kolektivno ostvarivanje autorskih prava. Mladi skladatelji, tekstopisci, aranžeri, glazbenici, snimatelji i producenti, kroz praktične primjere „od sobe do stagea“, moći će saznati sve o načinima zaštite svojih djela, ostvarivanju autorske naknade kroz javna emitiranja i izvođenja te važnosti poštivanja autorskih prava. Na radionici u Rijeci će, uz predstavnike HDS ZAMP-a, sudjelovati i Olja Dešić, istaknuti riječki glazbenik, autor i producent koji će mladim autorima ponuditi i vlastito iskustvo s ostvarivanjem autorskih prava.

HGF se nastavlja već slijedećeg tjedna koncertima u Čakovcu, Zagrebu i Karlovcu. Ulaz na sve HGF večeri je besplatan.