Soul Radio: Pobjednici HGF Demo Festivala premijerno u Beogradu

Grupa Soul Radio, pobjednici  prošlogodišnjeg izdanja HGF Demo Festivala, premijerno će nastupiti u Beogradu 14. ožujka u Domu omladine na eventu Zaječarske Gitarijade u okviru Guitar Art Festivala.

Soul Radio, čiji zvuk predstavlja fuziju soula, funka i bluesa, proteklu godinu smatraju najuspješnijom do sada tijekom koje su ostvarili značajne uspjehe na nekoliko festivala, a kao kruna svega je pobjeda na osamnaestom izdanju HGF festivala čime su stekli titulu najboljeg hrvatskog demo benda u 2014. godini.

Predstavljanje publici u Srbiji uvod je u seriju događanja vezanih za suradnju Gitarijade i HGF-a.  Ovom prilikom bend će, između ostalih, predstaviti i pjesme sa nedavno objavljenog EP izdanja “Uvodna emisija“.

“Jako smo uzbuđeni što nastupamo po prvi puta u Beogradu. Pripremali smo se da što bolje zvučimo jer imamo puno respekta prema tamošnjoj sceni i znamo gdje dolazimo. Raduje nas suradnja Zaječarske Gitarijade sa HGF-om, jer se sada bendovima otvaraju prilike da sviraju u široj regiji. Smatramo da trebamo biti regionalno dobro povezani jer ima mnogo kvalitetnih bendova, a samo npr. hrvatska scena nije dovoljno velika da zadovolji kritičnu masu kvalitetnih bendova stoga treba raditi na povezivanju regija i samim time povećanju scene.”, izjavio je Matko Benčić, basista Soul Radio, poručivši publici “Pripremili smo Vam funky i groovy svirku tako da se pripremite na mrdanje guzovima”.

Prošlogodišnji član žirija Gitarijade, član organizacijskog tima HGF festivala i urednik portala Mixer.hr, Igor Polak ističe da oba festivala dijele iste interese – “promocija nove muzike i novih izvođača, te pomoć mladim glazbenicima da se afirmiraju na sceni.”

“Dugovječnost, kako Gitarijade tako i HGF Demo Festivala dovoljno govori o tome da su glazbenici prepoznali šansu koju im oba festivala pružaju, te da su oba festivala postala institucije za sebe u razvoju regionalne demo scene. U novoj sezoni smislili smo mnogo zajedničkih akcija o kojima ćete ubrzo saznati više.”, rekao je Igor Polak.

Događaj u okviru koga će Soul Radio nastupiti u subotu, 14. ožujka, u Domu omladine Beograda organizirat će Zaječarska Gitarijada u okviru Guitar Art Festivala. Tog dana od ranih jutarnjih sati posjetioci će moći prisustvovati brojnim programima: muzičkoj i strip burzi, tribinama i debatama, izložbi fotografija, a održat se i konferencija za medije na kojoj će biti predstavljen dio programa 49. Gitarijade u Zaječaru, promoviran spot Meda Vuk i Sandokan (pobjednici publike 48. Gitarijade) i album prvienac D Zoo (pobjednici 48. Gitarijade sa teritorije Srbije).

Istog dana biće otvoren i natječaj za prijavu bendova, a od 22h kreće koncert bendova Soul Radio, Meda Vuk i Sandokan i D Zoo. Detaljan program ovog događanja uskoro će biti objavljen.

www.gitarijada.org
www.facebook.com/Gitarijada