Sjajno predstavljanje HGF-a na 49. zaječarskoj Gitarijadi – Riječki Syleth osvojili publiku i žiri!

”Pobjeda je nakon par dana napokon sjela meni i ostatku benda. Sada nam je jasno što smo napravili u Zaječaru i jasno nam je da smo pobjedom preuzeli veliku odgovornost na sebe. Morati ćemo dati svoj maksimum u realizaciji nagrade, da podignemo sve ovo na još viši nivo i dokažemo i žiriju i publici još jednom da smo to uistinu zaslužili. Pjesme imamo, volju imamo, znanje imamo. Čekali smo ovakvu priliku već duže, sad ju imamo, dočekali smo ju spremni. Čeka nas snimanje albuma i još nastupa, a za točno godinu dana otvaramo 50. Gitarijadu Zaječar, gdje ćemo, nadam se pokazati da smo izrasli u kvalitetan bend, a publici pokušati vratiti svu onu pozitivnu energiju i atmosferu koja nam je bila dana ove godine.” Lino Grim,Syleth

Pobjednici po ocjeni stručnog žirija 49. Gitarijade u Zaječaru su polufinalisti ovogodišnjeg HGF Demo Festivala – SYLETH iz Rijeke. Oni su u finalu nastupili nakon dvije polufinalne večeri na kojima je nastupilo 14 bendova iz regije. U konkurenciji su nastupili i finalisti HGF-a Das Rage iz Vukovara, te Wind Stain iz Čakovca. Wind Stain su nastupili i u finalu. Dva benda iz Hrvatske, od 5 finalista, veliko je priznanje hrvatskoj demo sceni.

Prvu nagradu pobjednicima uručio je predsjednik stručnog žirija, gospodin Branimir Lokner. Nagrada se sastoji od snimanja i objave albuma, PR podrške i nastupa na regionalnim partnerskim festivalima, tako da će već u rujnu Syleth zasvirati u Crnoj Gori i Bugarskoj.

Generalni sponzor 49. Gitarijade, Heineken Srbija, dodjelila Sylethu i specijalan poklon – električnu gitaru marke „Vox“ sa logotipom Zaječarskog piva.

Pobjednici 49. Gitarijade po glasovima publike su Up N’ Downs iz Slovenije, a pobjednici sa područja Republike Srbije su Svemirci iz Beograda.

Stručni žiri 49. GITARIJADE: Branimir Lokner, Rock kritičar i publicista (SRB); Igor Polak, HGF Demo Festival (CRO); Dušan Hedl (SLO); Dragutin Matošević, novinar (BIH); Panta Džambazoski, novinar i Rock kritičar (MK); Vasko Gromkov, Festival Silata na rok (BG); Dragiša Radulović, PR menadžer (SRB); Nenad Kuzmić, muzički urednik Radio Beograda 202 (SRB) i Marko Ranđelović, Ustanova Gitarijada Zaječar (SRB).

Pratite Syleth na Facebook-u
http://www.gitarijada.org/
http://hgf-zabok.net/