Seven Mouldy Figs – Prvi finalisti 18.HGF-a

Seven Mouldy Figs @ Hard Place foto: G.Korać - HGF

HGF demo festival krenuo je u svoju 18. sezonu. Ukratko, 105 bendova, 21 natjecateljska večer u četrnaest hrvatskih gradova, četiri finalna koncerta u zagrebačkom Vintage Industrial Baru….

Prvu natjecateljsku večer, jučer 06. ožujka, u zagrebačkom klubu Hard Place otvorio je poznati zagrebački kantautor Zvonimir Varga svojim indie/folk miksom, a i nastavak je bio u akustičnom štihu nastupom alternativno/akustičnog benda Mnogi drugi.

Žensku stranu žestoko su zastupale članice Seven Mouldy Figs (posebna pohvala čvrstoj ritam sekciji!), a Bjuz su nas počastili svojim odličnim fusionom sa primjesama etna i world musica.

Večer su završila dva benda klasičnijeg r’n’r izraza – Popcorn Crew i Lefty Mice.

Nanovojlokacijiotvoreniklub Hard Place bio je ove prve večeri odlično popunjen, što, nadamo se, pokazuje rast interesa za novu hrvatsku scenu. Publika je podjednako pozdravila sve bendove, a žiri HGF-a je odlučio da će u finalu u Vintageu nastupiti – Seven Mouldy Figs.

Seven Mouldy Figs, ili, skraćeno 7MF je alt-rock bend osnovan u Zagrebu u lipnju 2012. godine. Iako djeluju manje od dvije godine, postava benda promijenila se nekoliko puta i trenutno u njemu sviraju četiri članice (da, članice!) – Jordi (gitara), N. (bubanj), Laura M. (bass gitara) i Lucija (vokal i gitara).

Cure su u siječnju 2013. godine snimile svoj prvi demo EP imena Anger Studies, a početkom 2014. i drugi, pod imenom Anger Management, za koji kažu da konačno odražava njegov pravi zvuk. Bend izvodi samo autorske pjesme na engleskom jeziku.

HGF danas seli u Rijeku gdje u Klubu nastupaju tri riječka benda – Balathon, Officer Down i Risen To Reclaim, te Elm Street Escape iz Pule i Vaanka Schkvare iz Labina.