Sedam bendova iz Dalmacije ušlo je u polufinale 19.HGF Demo Festivala

Prošloga je tjedna, nakon natjecateljske večeri #17 u srijedu 22.04. u zagrebačkom Hard Placeu na kojoj su dalje prošli Mr.Albino i Altra iz Zagreba, HGF karavana krenula prema Dalmaciji. Na izlučnim večerima u Šibeniku, Splitu i Zadru, kao gosti nastupili su, u suradnji sa švedskom državnom agencijom Studiefrämjandet, odlični Så Jävla Heligt(SWE).

Četvrtak je bio rezerviran za svirku u poznatom šibenskom klubu Azimut u kojem su u jakoj konkurenciji pobijedili splitski 058.

Vikend je HGF Demo Festival paralelno odradio u Zadru i Splitu. Splitski klub Split Circus i zadarsko Staro kazalište lutaka Jazine ugostili su 16 sjajnih bendova, pa je žiri, uz pomoć publike odlučio da čak sedam bendova zaslužuje nastavak natjecanja.

Sa večeri u Splitu dalje idu ETO, Rezerve i InRoots, dok su u Zadru izabrani Gatos Del Mundo, Cyber Hate, Epilog i Nulapark. Valja spomenuti da su izlučne večeri u Zadru održane u sklopu tradicionalne Zadarske Gitarijade u suradnji sa Udrugom Šigureca.

Ovoga tjedna HGF Demo Festival završava natjecateljske večeri. Ponedjeljak i srijeda rezervirani su za posljednje ovogodišnje svirke u zagrebačkom Hard Placeu, a utorak u Pivani donosi posljednju natjecateljsku večer u kategoriji – kantautor.

Neposredno prije početka on-line glasovanja i izbora finalista, koji će nastupiti na velikom koncertu u Zaboku 5. i 6.lipnja, u četvrtak 30.04. ćemo saznati i pobjednika u kategoriji kantautora. Na prostoru ispred zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti kantautori finalisti će odmjeriti snage pred žirijem u kojemu će se ovoga puta naći i Sara Renar, koju je glazbena kritika proglasila jednom od najperspektivnijih domaćih mladih autorica i odlični Tomislav Goluban koji će se publici predstaviti sa nekoliko stvari sa svojeg novog albuma ‘Blow Junkie’.

Budite i ovoga tjedna uz HGF i pratite dešavanja na http://hgf-zabok.net ilihttps://www.facebook.com/hgf.zabok. Sve dosadašnje polufinaliste 19.sezone HGF Demo Festivala možete poslušati na linkuhttps://soundcloud.com/hgfdemofestival/sets/19-hgf-demo-festival.