Regionalno finale 20.HGF-a u petak u Slavonskom Brodu

Tko će biti novi finalista 20.HGF Demo Festivala saznat ćemo u petak 6.5. kada će u Centru mladih u Slavonskom Brodu biti održano 3. Regionalno finale najdugovječnijeg hrvatskog demo festivala. Do sada su se u super finale prošli Tight Grips iz Karlovca i Feredon iz Dubrovnika.

U Slavonskom Brodu nastupiti će Modri Rudnik (Slavonski Brod), No Hurry Brigade (Đakovo), Candyflip (Osijek) i Vrane (Požega), a podršku mladim izvođačima svojim će nastupima dati zagrebački hardrockeri Hard Time i prošlogodišnji dobitnici Porina – Gretta.

“HGF je krenuo na svoju „veliku turneju” po Hrvatskoj tražeći nove glazbene nade među mladim hrvatskim izvođačima i Hard Time-u je strašno drago da možemo biti dio tog cijelog „cirkusa”. Sudeći prema svirci bandova u Splitu, još uvijek ima „hrpa” neotkrivenih sjajnih bandova i baš me zanima što nam to Slavonija „skriva”. Sreća da mi nismo članovi žirija jer bi bilo užasno teško odlučiti tko za tu nijansu svira i pjeva bolje od ostalih. Iako glazba nije natjecanje nego uživanje drago mi je da će neko od mladih bandova osvojiti 20.000 kn u glazbenoj opremi! Žao mi je da toga nije bilo kad je Hard Time počinjao, pa da se i mi „ogrebemo” ? ” Gordan Penava Pišta – Hard Time

“Gretta prati HGF od samih početaka, i iznimno nam je drago što već godinama lijepo surađujemo, od kad smo svirali u Zaboku 2004. kao demo bend, pa do danas kad smo gosti na regionalnom finalu u Slavonskom brodu. Definitivno preporuke svim mladim bendovima, nek se prijave, pokažu što znaju i kako zvuče. Vidimo se ovoga petka u Slavonskom Brodu!” Robert Modlic – Gretta

I u Slavonskom Brodu, prije početka svirke, svoju će radionicu održati HDS ZAMP. Glazbene radionice pod nazivom “INTRO” namijenjene su mladim glazbenicima i autorima koji tek započinju svoj glazbeni put i upoznaju se sa glazbenom industrijom.

Regionalno finale 20.HGF-a u Slavonskom Brodu organizirano je uz podršku i pokroviteljstvo Turističke zajednice grada Slavonskog Broda.

Raspored preostalih regionalnih finala i izvođači:

11.05. Močvara – Zagreb
Fit the Quota – Zagreb
Rizična Skupina – Zagreb
Broken Ideas – Zagreb
Roppongi Red – Zagreb
Neon Hornet – Zagreb
gosti: Mr.Albino & Stampedo

14.05. Regenerator – Zabok
Media Stres – Čakovec
Unless – Varaždin
Code of Nelson’s folly – Marija Bistrica
21’st Nation – Prelog
gosti: La Gef & Sale&Friends

Završna događanja 20.HGF Demo Festivala započinju u četvrtak 26.05. u zagrebačkom Hard Placeu mini ‘festivalom’ “Rezonator”, u suradnji sa portalom MIXER.HR, koji će ugostiti pobjednike partnerskih demo festivala. Nastavak slijedi u petak 27.05. u Pivani gdje će se finalisti predstaviti žiriju, ali i predstavnicima medija, diskografa i partnerskih festivala, a subota 28.05. rezervirana je za veliki završni koncert u zabočkom Regeneratoru, gdje će uz dodjelu nagrada pobjednicima, HGF Demo festival obilježiti svojih 20 godina, a legendarna Zadruga, velikim koncertom, obilježiti 25 godina na sceni.

Glavna nagrada je i ove godine voucher generalnog pokrovitelja, Ožujskog piva, za kupnju glazbene opreme u vrijednosti od 20.000 kuna kod Euromusic Agency, a pobjednike očekuju i svirke na festivalima u Hrvatskoj, regiji i Europi.

20. HGF DEMO FESTIVAL

Generalni pokrovitelj:
Ožujsko pivo

Pokrovitelji:
Grad Zabok, TZ Grada Zaboka, Krapinsko-zagorska županija
HDS ZAMP, Euromusic Agency

Medijski pokrovitelji:
CMC TV,  Zagorski list, www.zagorje.com, MIXER.HR

Partneri:
Hrvatska Glazbena Unija
Studiefrämjandet (Švedska)
MBM Management (UK)
RockLive Festival / Udruga RockLive
Ferragosto JAM / K.L.U.B. Dostava Zvuka

Hoomstock – Hum na Sutli
Izložba kantautora | Songwriters Exposure
Gitarijada Zaječar
Bedem Fest, Nikšić
Pozitivan koncert – Novi Sad / Udruženje Prevent

Turistička zajednica grada Slavonskog Broda
Biggest Little Rock Festival – Hard place
OHHO Records