Predstavljen žiri HGF Demo Festivala, najavljeni novi izvođači, krenite na ZabokOpenAir HGF vlakom

plakat-hgf2015Zagrebački bend The Late pridružio se finalistima HGF Demo Festivala, a kao specijalni gosti stižu prošlogodišnji pobjednici zaječarske Gitarijade – Holographic Human Element iz Travnika

Posljednji finalista HGF-a je mladi zagrebački bend – The Late, kojega je izabrala publika putem Žuja Facebook aplikacije. Sebe opisuju kao “blues rock/classic rock bend sa različitim stilskim utjecajima,osnovan u Zagrebu u Kolovozu 2014. godine, koji piše pjesme pod različitim glazbenim utjecajima u pristupu izvedbi, harmoniji, komunikaciji i samoj interpretaciji.”

The Late se pridružuju već ranije poznatim finalistima a to su Das Rage (Vukovar), Wind Stain (Čakovec), Mr.Albino (Zagreb), Epilog (Zadar) iMeant To Be (Umag)

***
Eksperimental i moderna klasika protkani elementima New Age-a i progresivnog post-rocka, potpomognuti namjenskom scenografijom, kostimima, vrhunskim zvukom i posebno programiranom rasvjetom, vode nas na jedno sasvim drugo, neočekivano mjesto – ono koje Holographic Human Element pomaže da stvorimo u sebi.

„Sva svoja razmišljanja pretoči u ono što sviramo, jer ti što slušaš dominiraš.“ To je misao vodilja koja pojašnjava način na koji se Holographic Human Element sluša. Publici projiciraju osjećaje, bude u njima ono što je vrh Gaussove krivulje zakopao duboko pod slojeve prosječnosti.

Tako o sebi govore Holographic Human Element iz Travnika, pobjednici prošlogodišnjeg izdanja zaječarske Gitarijade, na kojoj će ove godine, po prvi puta, nastupiti i pobjednik HGF Demo Festivala.

HHE su u zadnjem trenutku prilagodili svoj koncertni raspored i zasvirat će na pozornici ZabokOpenAira u subotu 6.6. nakon nastupa grupe Elemental.

Predstavljamo žiri 19.HGF Demo Festivala:

Goran Vrgoč
Direktor HGF Demo Festivala / Predsjednik žirija

Željen Klašterka
Urednik glazbenih programa Hrvatske radio televizije,
gitarista, kompozitor, producent

Dubravko Jagatić
Novinar i glazbeni kritičar – Dobitnik HGF nagrade 2010. za životni doprinos razvoju i
unapređenju hrvatske demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene scene

Mirela Priselac – Remi
Predsjednica glavnog odbora Hrvatske glazbene unije i frontmenica Elementala

Andrej Babić
Izvršni tajnik Hrvatske glazbene unije
Gitarista grupa Markiz

Matko Radovčić
Brand manager, Zagrebačka Pivovara

Sanja Maksan
Izvršna producentica HGF izlučnih večeri

Igor Polak
Glavni urednik glazbenog portala MIXER.HR

HGF Festivalski vlak – Vozni red:

Polazak iz Zagreba GK 5.6. i 6.6. je u 17.50 – Zagreb Zapadni 17.53 – Vrapče 18.00 – Gajnice 18.04 – Podsused 18.10 – Zaprešić 18.16 i dolazak u Zabok je u 18.58 sati.Povratak iz Zaboka 6.6. i 7.6. je u 3.00 ujutro i dolazak u Zagreb je u 3.56 sati uz zaustavljanja za izlaz.Povratna karta po danu iznosi 10kn i kupuje se na blagajni Glavnog kolodvora u Zagrebu.

Ulaznice:

Jednodnevne 50kn
(samo na ulazu!)
Dvodnevne 80 kn

Prodajna mjesta za dvodnevnih ulaznica:
Eventim – http://www.eventim.hr/

Ekskluzivna prodaja / Posebna ponuda***:
Hard Place – Zagreb, http://www.hardplace.hr/
Krčma Polanović – Zabok

*** Prvih 100 kupaca dvodnevnih ulaznica u Krčmi Polanović i prvih 100 u Hard Place-u na poklon dobivaju i festivalsku HGF majicu!!! Preuzimanje majci je u Zaboku u petak 05.06.uz predočenje ulaznice.

Sve finaliste 19.sezone HGF Demo Festivala možete poslušati na linku https://soundcloud.com/hgfdemofestival/sets/19-hgf-demo-festival-finalisti.

Budite uz HGF i pratite dešavanja na http://hgf-zabok.net ilihttps://www.facebook.com/hgf.zabok