Potpisan protokol o suradnji između HGF Demo Festivala i zaječarske Gitarijade

19.sezona jednog od najdugovječnijeg festivala nove glazbe u Hrvatskoj, HGF Demo Festivala, startala je prije desetak dana. Ove godine organizatori HGF-a potrudili su se za pobjednika festivala osigurati vrijedne nagrade. Osim vouchera generalnog pokrovitelja, Ožujskog piva, u vrijednosti od 20.000 kuna za kupnju glazbene opreme kod EuroMusic Agency, pobjedniku HGF-a otvorena su vrata za nastupe na festivalima u Hrvatskoj i regiji, a očekuju ga i mini turneje u Velikoj Britaniji i Švedskoj.

P.Ducić (Gitarijada) & G.Vrgoč (HGF) foto: Emanuela Tomino
P.Ducić (Gitarijada) & G.Vrgoč (HGF) foto: Emanuela Tomino

Jedan od festivala koji će ugostiti pobjednika HGF-a je i, legendarna, zaječarska Gitarijada koja će ove godine imati svoje 49.izdanje.

http://www.gitarijada.org/
https://www.facebook.com/Gitarijada

Protokol o suradnji potpisan je nakon press konferencije povodom starta nove HGF sezone, a o njemu govore Perislav Ducić, direktor Gitarijade i producent Marko Jeftić.

“HGF i Gitarijada u Zaječaru ostvaruju suradnju po prvi puta ove godine i upravo večeras ćemo potpisati ugovor o suradnji. Ova dva festivala će prvenstveno imati komunikaciju u vidu da je gospodin Igor Polak, tajnik HGF-a, ujedno i član žirija zaječarske Gitarijade, dok će s druge strane pobjednici festivala biti promovirani na završnim večerima jednog i drugog festivala te će bendovi prijavljeni na jedan festival automatski biti prijavljeni na oba festivala. Smatramo da će to doprinjeti razvoju rock’n’rolla i pomoći demo bendovima da se što bolje promoviraju i u Hrvatskoj i na području Srbije, a da će to istovremeno doprinjeti unapređenju oba festivala te prije svega regionalnom razvoju demo scene u oblasti rock glazbe.”

Perislav Ducić, Direktor Gitarijade

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku biti na otvaranju 19. Sezone HGF-a. Apsolutno smatramo da su ovakvi projekti neophodna priča za početak udruživanja snaga ka generalnom proboju tržišta za rock’n’roll i njegovo vraćanje na velika vrata, što smo djelomično uspjeli ostvariti posljednje dvije godine. Prošle godine smo na festivalu imali 250 000 posjetitelja što nas je svrstalo u sam vrh festivala u regiji. Ono čime se mi izričito ponosimo jest to njegovanje demo scene, davanje šansi mladim, neafirmiranim bendovima da nastupe u takvom produkcijskom ambijentu, a samim tim i pred tolikom publikom što je za njih vrlo značajno iskustvo. Bit će nam zaista drago da svi demo bendovi koji dolaze iz Hrvatske također dobiju tu priliku, ove godine uz još jači setline izvođača koji će nastupati u četiri dana festivala. Bit će nam veliko zadovoljstvo da nam se pridruže i gosti iz Hrvatske i bodre svoje demo bendove od kojih će netko sigurno biti u konkurenciji za osvajanje nagrade.”

Marko Jeftić, producent Gitarijade