Pobjednik HGF-a, RADIO AKTIV, osvojio još jednu nagradu

Nakon pobjeda na HGF-u, najvećem i najdugovječnijem hrvatskom nacionalnom demo festivalu i HR Demo klubu, pulsko – zagrebački glazbeni sastav Radio Aktiv dobio je još jedno veliko priznanje: Fender Megamuzika nagradu za najbolji mladi hrvatski bend. Na samom otvaranju dodjele nagrada dečki iz Radio Aktiva su pjesmama “Svaku noć, svaki dan” i “Vrtimo se” odlično zagrijali sve prisutne i još jednom potvrdili da je nagrada otišla u prave ruke. Radio Aktiv je osnovan 2009. godine u Puli, sviraju rock s elementima reaggae i world music glazbe, a orijentirani su isključivo na autorske pjesme. Već na prvim nastupima stekli su pozitivne kritike i veliku naklonost publike, a kulminacija je stigla izvrsnim albumom „Grije nas isto sunce“ (Spona / Aquarius Records, 2012.), koji im je donio nominaciju za diskografsku nagradu Porin u kategoriji Novi izvođač godine.

Jubilarna, deseta dodjela nagrada Megamuzike dogodila se 26. studenog u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, a ovogodišnji laureati prestižne nagrade su: Vedran Božić (električna gitara), Eduard Jimmy Matešić (akustična gitara), Mario Mavrin (bas gitara), Neven Frangeš (klavijature), Ratko Divjak (bubnjevi), Massimo (vokal), Neven Mijač (usna harmonika), Parni valjak (bend), Radio Aktiv (mladi bend), Drago Mlinarec (kantautor), Damir Kukuruzović (iznimno gitarističko umijeće i promocija hrvatske jazz glazbe), Tomas Krkač (promocija rock i blues glazbe) te Dražen Vrdoljak i Darko Glavan (izniman doprinos glazbi, posthumno).

Fender Megamuzika nagradu u Hrvatskoj pokrenuo je prije 10 godina bubnjar Adonis Dokuzović nakon što je i sam istu (ali onu internacionalnu) dobio kao zastupnik Fendera za najveći porast prodaje Fender glazbala u Europi.