Pobjednik 19.HGF Demo Festivala u kategoriji ‘Kantautor” je Vladimir Kuzman

19. sezona HGF Demo Festivala dobila je svog prvog pobjednika. Od ove godine HGF dodjeljuje posebno priznanje za najboljeg izvođača u kategoriji – ‘kantautor’.

Izlučne kantautorske večeri, koje su započele krajem ožujka u zagrebačkoj Pivani, izdvojile su četiri sjajna izvođača koji su se u četvrtak 30.travnja, na platou ispred Muzeja suvremene umjetonosti, natjecali za titulu najboljega. U konkurenciji su bili Seed Holden i Mirjam iz Zagreba, Igor Baksa iz Čakovca i Vladimir Kuzman iz Buja, a standardnom HGF žiriju pridružili su se sjajna mlada kantautorica Sara Renar, usnoharmonikaš Tomislav Goluban, Vedran Ivorek organizator festivala – “Izložba kantautora” i Krešimir Znika organizator poznatih zagrebačkih večeri “Free Stage”.

Svi glazbenici odlično su odradili svoje nastupe pokazavši da je izbor finalista itekako bio opravdan, a publika, kako na ovom finalu tako i na svim HGF kantautorskim večerima, pokazala je da je ovaj segment hrvatske glazbene scene itekako interesantan i u usponu.

Jednoglasnom odlukom žirija pobjednik 19.HGF Demo Festivala u kategoriji ‘Kantautor” je Vladimir Kuzman!

Vladimir Kuzman dolazi iz Buja.Trenutno radi na svom prvom solo albumu, pod radnim naslovom Harvest Of Colors. Svirao je u mnogo bendova, a 2004. napisao je i snimio glazbu za dugometražni igrani film ‘Norega se metek ogne’ slovenskog redatelja Mitje Novljana.

Nakon proglašenja pobjednika druženje je nastavljeno uz nastup Tomislava Golubana, kojemu se na kraju pridružila i Sara Renar.

Svi finalisti – kantautori ostaju i dalje u konkurenciji za ukupnu pobjedu na HGF Demo Festivalu. Tijekom slijedećeg tjedna pet najboljih izvođača izabrat će putem on-line aplikacije žiri sastavljen od svih članova Hrvatske glazbene unije, ljudi iz struke i samih izvođača u konkurenciji.

Preostalim natjecateljima preostaje da im šansu u finalu osigura publika koja će, putem Žujine Facebook aplikacije, moći glasovati od ponedjeljka 11.svibnja.

Konačnog pobjednika saznat ćemo na velikom koncertu u Zaboku 5. i 6. lipnja.