Officer Down izborio finale HGF-a

Drugu natjecateljsku večer 18. sezone HGF-a, u riječkom Klubu, u petak, 07. ožujka otvorio je odličan riječki progressive rock sastav “Balathon”, a nakon njih nastupio je žestoki riječki heavy metal bend “Risen to Reclaim”.  Veseli i melodični riječani “Officer Down” svojom su energičnom ska/punk svirkom vrhunski zabavili ispunjeni Klub, a pulski sastav “Elm Street Escape”  počastio nas je polusatnim setom alter rocka i izvrsnom komunikacijom s publikom.

Za kraj je ostala labinska grupa “Vaanka Schkvare” s izvrsnom prezentacijom vlastitih blues/rock songova. Pošto su se svi bendovi iskazali, žiri nije imao lagan posao, no kako u veliko finale može samo jedan sastav, za pobjednika je proglašen riječki “Officer Down”.

“Officer Down” je osnovan 2006. godine u Rijeci, svirali su brojne koncerte diljem Hrvatske, a od zapaženijih nastupa na festivalima valja izdvojiti “Dirty Old Festival”, “Istria In Reggae”, “Opatijske Barufe”, “RiRock Festival”, “M.A.K. Fest” te nekoliko nastupa na “Skaville Festivalu”. Izdali su i demo album intrigantnog naslova “Fušeri uzvraćaju udarac”. Videospot “Pivo, vino, rakija” grupe “Officer Down” pogledajte OVDJE.

Uoči nastupa u Klubu, svi bendovi kao i nekolicina mladih glazbenika iz Rijeke, prisustvovala je u dvorani 6. riječkog filozofskog fakulteta na izuzetno uspješnoj prezentaciji novog ZAMP-ovg projekta INTRO, radionici o autorskom pravu za mlade glazbenike.

Do sada su nastup u finalu, pobjedom na prvoj natjecateljskoj večeri osigurale djevojke iz zagrebačkog benda Seven Mouldy Figs, te bendovi “Abnormalan”, pobjednici Zaprešić demo festivala i “Elyn Porter”, koji su pobijedili na FLB-u (Festival labinskih bendova).