Novi ciklus INTRO radionica u suradnji sa HGF Demo Festivalom

Novi ciklus edukativnih radionica HDS ZAMP-a, INTRO, započinje 9. travnja u riječkom Klubu. U suradnji s HGF demo festivalom, radionice su namijenjene mladim glazbenicima i autorima koji tek započinju svoj glazbeni put i upoznavanje s glazbenom industrijom.

Radionice su zamišljene na način da praktičnim primjerima, ‘od sobe do stagea’, prate evoluciju jednog autorskog benda, od prvih probi u garaži do velikih pozornica i ugovora s major diskografskim kućama. Naravno, u svim fazama djelovanja benda pojavljuje se pitanje autorstva i autorskih prava stoga se Intro postavlja kao idealno mjesto za rješavanje svih pitanja i nedoumica.

Nakon radionice u Rijeci, INTRO se nastavlja 14. travnja u Pivani (Zagreb), 16. travnja u Skwat (Sisak), 18. travnja u Innuendu (Slavonski Brod), a zatim se seli na Jadran: 23. travnja Azimut (Šibenik), 24. travnja Split Circus (Split) i 25. travnja u Zadru na Zadarskoj gitarijadi.

Uz predstavnike HDS ZAMP-a, na radionicama redovito gostuju već afirmirani autori i glazbenici koji svojim savjetima stoje na raspolaganju mlađim kolegama. Tako je INTRO dosad ugostio imena kao što su Olja Dešić, Ladislav Varga, Petar Beluhan, Josip Pintarić, Goran Topolovac, Zdravko Smenderovac,  Mario Vestić, Branimir Jovanovac, Darko Kalogjera, Dalibor Prochazka, Željko Lončarić Žec, Željko Nikolin, Saša Antić, Luka Zima, Dado Pastuović Newera, Damir Martinović Mrle i mnogi drugi. 

INTRO se pokazao korisnim za desetke mladih glazbenika koji su se nakon radionice odlučili pristupiti HDS ZAMP-u, a mnoge od njih iznenadila je činjenica da je ZAMP registrirao upotrebu njihovih djela za koja oni nisu ni znali da su u eteru. Sve ih je, naravno, čekala autorska naknada koja im je isplaćena u odgovarajućem obračunskom razdoblju.