Natječaj je završen, kreću natjecateljske večeri 19.HGF-a!

Natječaj za prijavu na 19.HGF Demo Festival je završen! Više od 150 izvođača predstavit će se na izlučnim večerima koje će se dešavati u klubovima po cijeloj Hrvatskoj. Veliki odaziv natjerao je organizatore festivala da sa prvim natjecateljskim večerima krenu ranije od planiranog, točnije već sutra, 11.03.2015.

Klub HARD PLACE domaćin je svih natjecateljskih večeri  u Zagrebu, a kantautori će svoje umijeće pokazati na pozornici kultne zagrebačke Pivane.
Kompletan raspored svih koncerata 19.HGF Demo Festivala biti će poznat uskoro!

19.HGF Demo Festival – KONKURENCIJA:
HUMAN + BROKEN IDEAS + ŠLAGVORT NA KRAJU
+ KAPETAN SNJEŠKA + KIWI REQUIEM

@ HARD PLACE, 11.03. – 21:00H

Zagrebački bend Human broji pet članova i na sceni djeluje već treću godinu baveći se svime što opterećuje i veseli današnjeg čovjeka: ljubav, politika, nezaspolenost, ovisnosti, nezainteresiranost da se nešto promjeni i izostanak nade da će se sve promijeniti. Human, koji za osnovu svega uzima rock zvuk, snimio je prošle godine svoj prvijenac nazvan Plan B za dan D kojeg je najavio pjesmom Kusur. „U svom djelovanju Human pokušava predstaviti težnju u čovjeku za boljim. Human je čovjek iz naroda svjestan korijena tradicije pa zaglavi u kojekakvim situacijama, ali i urbani tip pa pokušava biti aktualan i napraviti odmak. Glazbeno melodičan i pokretan, lirički jednostavan i zagonetan Human ostavlja prostora da se čovjek poistovjeti i propitkuje.“ (ZG-Magazin)
https://www.facebook.com/HumanZG

Mladi zagrebački indie rock bend Broken Ideas objavio je prošle godine novi singl naziva She’s Going Away kojim je najavio EP-u “Order Makes A Mess”. Broken Ideas u današnjoj postavi postoje od ljeta 2012. godine kada objavljuju svoj prvi singl “Tracks”. Od tada predano rade na autorskim pjesmama koje se baziraju na energičnom i gitarski vođenom zvuku.
https://www.facebook.com/brokenideasband

Kiwi Requiem mladi je zagrebački prog-rock bend osnovan zbog potrebe za usmjeravanjem kreativne energije u glazbu. Glazbeni izričaj benda kombinacija je progresivnog rocka, jazz-a i komorne glazbe 20.st., s glavnom idejom povezivanja glazbe sa osjećajima i maštom.
https://www.facebook.com/kiwirequiem

Kapetan Snješka je tročlani sastav koji čine Petruška, Štef i Zvone. Za svoj zvuk kažu da je pop budući da se u potpunosti slažu sa Mikijem kad kaže da je sve što ima refren pop muzika. Oformljeni su prije više od godinu dana, a vježbaju u žutoj prostoriji u podrumu osnovne škole u Vrapču, uglavnom petkom predvečer.
https://www.facebook.com/pages/Kapetan-Snješka/1595614840664580

Mladi zagrebački bend ”Šlagvort na kraju” svira mješavinu post-punka i new wavea. U svom kratkom postojanju kojim ne pune niti godinu dana snimili su već dva EP-a s ukupno dvanaest pjesama. Svojom novom postavom tek su počeli osvajati zagrebačku publiku posljednjih mjesec dana, a pravu priliku za to upotpunili su prijavom na HGF.
HGF SESSIONS #14 – 19.HGF – KONKURENCIJA: SOUNDBRINGER + POLARITY OF LIFE + VOLTAGE + TIME DECAY + DREAD
@ HARD PLACE, 18.03. – 21:00H

HGF SESSIONS #15 – 19.HGF – KONKURENCIJA KANTAUTORI: ŽELJKO TOTH +  SEED HOLDEN + TOUGHRA – VEDRAN IVOREK
@ PIVANA, 24.03. – 20:30H