Karlovački Tight Grips prvi su finalisti 20.HGF-a

Što reći nego jedno veliko hvala! Jedno veliko hvala organizatorima, bendovima i svim ljudima koji su u tako velikom broju došli podržati hrvatsku demo scenu. Iznimno nas raduje imati priliku vidjeti da ipak još uvijek ima mjesta za autorski rad mladih ljudi – za sveukupni kulturni razvoj. Ipak, ne zaboravimo da su demo bendovi, i mladi autori općenito, ono na čemu leži budućnost glazbe odnosno umjetnosti kao takve. HGF već 20. godinu za redom ukazuje upravo na to i veoma smo zahvalni što imamo prilike učestvovati. Još jednom veliko hvala svima!” Krešimir ĆurićTight Grips (KA)

Prvom regionalnom finalnom večeri, održanoj u kultnom riječkom klubu Palach u subotu 9.travnja, započeli su natjecateljski koncerti 20. izdanja HGF Demo Festivala. U konkurenciji su nastupili Accidental One i Sillycons iz Rijeke, te dva karlovačka benda – Absortick i Tight Grips. Sva su četiri benda svojim odličnim nastupima opravdala svoj izbor među finaliste, no HGF žiri, odlučio je da su pobjednici, karlovački Tight Grips, bili za nijansu bolji od ostalih. Svoj sud o izvođačima u konkurenciji dali su i gosti večeri, prošlogodišnji polufinalisti HGF-a i pobjednici partnerskog festivala – Gitarijade u Zaječaru, riječki Syleth, kao i legendarna zabočka ZADRUGA. I bendovi su dali sud o svojoj konkurenciji, a rezultat je također bio u korist Tight Gripsa. Pobjednika je, nakon nastupa, proglasio frontman Zadruge – Krešimir Končevski.

Prije početka svirke svoju je, već tradicionalnu, radionicu održao HDS ZAMP. Glazbene radionice pod nazivom “INTRO” namijenjene su mladim glazbenicima i autorima koji tek započinju svoj glazbeni put i upoznaju se sa glazbenom industrijom.

Raspored polufinala i izvođači:

22.04. Judino drvo – Split
Feredon – Dubrovnik
ZepTone – Split
La Volpe – Split
Belleti Band – Zadar
gosti: Hard Time & Đubrivo

06.05. Centar mladih – Slavonski Brod
Modri Rudnik – Slavonski Brod
No Hurry Brigade – Đakovo
Candyflip – Osijek
Vrane – Požega
gosti: Hard Time & Gretta

11.05. Močvara – Zagreb
Fit the Quota – Zagreb
Rizična Skupina – Zagreb
Broken Ideas – Zagreb
Roppongi Red – Zagreb
Neon Hornet – Zagreb
gosti: Mr.Albino & Stampedo

14.05. Regenerator – Zabok
Media Stres – Čakovec
Unless – Varaždin
Code of Nelson’s folly – Marija Bistrica
Frog City – Bjelovar
gosti: La Gef & Sale&Friends

Završna događanja 20.HGF Demo Festivala započinju u četvrtak 26.05. u zagrebačkom Hard Placeu mini ‘festivalom’ “Rezonator”, u suradnji sa portalom MIXER.HR, koji će ugostiti pobjednike partnerskih demo festivala. Nastavak slijedi u petak 27.05. u Pivani gdje će se finalisti predstaviti žiriju, ali i predstavnicima medija, diskografa i partnerskih festivala, a subota 28.05. rezervirana je za veliki završni koncert u zabočkom Regeneratoru, gdje će uz dodjelu nagrada pobjednicima, HGF Demo festival obilježiti svojih 20 godina, a legendarna Zadruga, velikim koncertom, obilježiti 25 godina na sceni.

Glavna nagrada je i ove godine voucher generalnog pokrovitelja, Ožujskog piva, za kupnju glazbene opreme u vrijednosti od 20.000 kuna kod Euromusic Agency, a pobjednike očekuju i svirke na festivalima u Hrvatskoj, regiji i Europi.