INTRO – radionica o autorskom pravu za mlade glazbenike

Prva u nizu radionica „Intro“, u organizaciji HDS ZAMP-a i HGF demo festivala, održat će se u Rijeci, u Sveučilišnoj dvorani na Trsatu, u petak 7. ožujka, u 19:30 sati.

Intro – radionice o autorskom pravu za mlade glazbenike namijenjene su upoznavanju mladih autora i bendova s radom društva za kolektivno ostvarivanje autorskih prava. Mladi skladatelji, tekstopisci, aranžeri, glazbenici, snimatelji i producenti, kroz praktične primjere „od sobe do stagea“, moći će saznati sve o načinima zaštite svojih djela, ostvarivanju autorske naknade kroz javna emitiranja i izvođenja te važnosti poštivanja autorskih prava. Na radionici u Rijeci će, uz predstavnike HDS ZAMP-a, sudjelovati i Olja Dešić, istaknuti riječki glazbenik, autor i producent koji će mladim autorima ponuditi i vlastito iskustvo s ostvarivanjem autorskih prava.

Osim Rijeke, ovoga će se proljeća radionice održati i u Zagrebu, Karlovcu, Splitu, Čakovcu, Županji, Pazinu, Šibeniku i Zaboku, a sve kroz suradnju s HGF demo festivalom koji se ove godine održava po 18. put. U svakom će gradu uz predstavnike HDS ZAMP-a s mlađim kolegama svoja iskustva podijeliti istaknuti lokalni glazbenici i autori.

Radionice su besplatne – pozivaju se svi mladi ljudi koji su tek zakoračili u glazbene vode, kao i oni nešto stariji i iskusniji da utvrde gradivo i saznaju nešto novo. Više o radionicama dostupno je na www.zamp.hr i www.hgf-zabok.net.

Vidimo se u Rijeci, u petak, 7. ožujka, u 19:30 sati u Sveučilišnoj dvorani na Trsatu!