HGF2019 – Raspored po danima

HGF 2019.

… održat će se u Zaboku u periodu od 31. svibnja do 2. lipnja i u svom trodnevnom programu na čak tri lokacije ugostiti kultne sastave Električni orgazam i Denis & Denis, Zorana Predina, She Loves Pablo, Ogenj, Lika Kolorado te intrigantan projekt Koncert za žlice i gitaru !

Powered by Staročeško pivo, seasoned by 5th Element

*UPAD ZA SVA DOGAĐANJA JE BESPLATAN*

31.05. petak – ZCUK Regenerator
5 demo bendova:

La Volpe (st),
Terminator zg),
Lumine (sk),
Vrulja (vž) i
Direkt (zg).
+
She Loves Pablo
Ogenj

31.05. petak – tajna lokacija
Zoran Predin (Official)

01.06. subota – ZCUK Regenerator
HGF pobjednik 2019.
Lika Kolorado
Električni Orgazam
Denis & Denis

02.06. nedjelja – Krčma Polanović w. Huncutarije
Cabaret – Žlice i Gitara

Finale ovogodišnjeg HGF-a održat će se 31. svibnja u ZCUK Regenerator i predstaviti 5 najvećih nada hrvatske demo scene, a večer dobre glazbe i sjajne zabave kulminirat će uz nastupe She Loves Pablo – zagrebačke groove rock četvorke koja je nedavno proslavila 10. godišnjicu objave svog razornog prvijenca “Mother of All” i najavila nove materijale, te benda Ogenj – koprivničke folk punk senzacije “koja iz tamburice čupa dušu“. Omiljeni koncertni bend brojne publike nagrađen je ove godine Porinom za Najboljeg novog izvođača te je, uz glazbenog producenta Antu Prgina Surku, također nagrađen za Najbolji album etno glazbe, točnije hvaljeni album “Domaj”.

Isti dan, na tajnoj lokaciji, tzv. “secret stage”, u 20h bit će održan program HGF Classic gdje će kao zvijezda večeri nastupiti Zoran Predin, najznačajniji novovalni kantautor ovih prostora koji ove godine slavi 40 godina veličanstvene karijere i kojem čak i najveći neprijatelji priznaju duhovitu autorsku izvornost i iskričavu nekonvencionalnost.

***Kocert i promocija biti će održani u Zaboku na tajnoj lokaciji
na kojoj do sada nikada nije održan koncert ni bilo kakav drugi događaj. Do nje ćemo vas voziti besplatnim HGF prijevozom,
a polazna HGF stanica bit će na parkiralištu ispred „Hitne pomoći/ Zelene dvorane” u Zaboku. Polasci će biti, naravno, istog dana, svakih pet minuta u vremenu od 19:00 do 20:30.
p.s. U slučaju lošeg vremena promocija i koncert će se održati istog dana, s istom satnicom u Mulitmedijalnom centru Zabok. Sve detalje pratite na HGF facebook-u.***

Nema sumnje kako će prvu večer na obje lokacije biti sjajna atmosfera, a dobra zabava nastavlja se i iduća dva dana. Svečana dodjela ovogodišnjih nagrada HGF održat će se u petak, 1. lipnja u ZCUK Regenerator, gdje će se ovogodišnjim pobjednicima na pozornici pridružiti zagrebački bend Lika Kolorado, pobjednik HaGeeF festivala 2017., te fenomenalni Električni orgazam i Denis & Denis kao headlineri završnice 23. HaGeeF-a! Beogradski Električni orgazam, jedna od najvažnijih crtica rock enciklopedije naših prostora, uz najveće hitove iz prvih 39 godina rada, zabočkoj publici predstavit će i pjesme s tek najavljenog albuma. Večer će uveličati i riječka plesna senzacija Denis & Denis koja je zvucima syntheva, ekstravagantnim modnim izričajima i nezaboravnim hitovima poput “Program tvog kompjutera”, “Ja sam lažljiva” i “Voli me još ovu noć” obilježila 80-te i generacije novih glazbenika koji su stasali na njihovim pjesmama.

Posljednji dan festivala, 2. lipnja, u 20 sati na Ljetnoj pozornici Polanović, posjetitelji mogu uživati u novom programu – HGF Cabaret, koji će premijerno ugostiti Koncert za žlice i gitaru, autorski projekt Nikole Nedića i Maria Joveva nastao na temelju njihovoga ispita na Studiju glume i medija na Sveučilištu u Rijeci pod mentorstvom docentice Lenke Udovički i profesora Rade Šerbedžije. Ovaj intrigantan dvojac uz pomoć zvukova kuhinjskih žlica, gitare i mandoline, otkačenog nastupa, pomalo trubadurski priča o svom životu kroz uglazbljenu poeziju, a iza njihovog ludog i uvrnutog nastupa krije se poruka razuma. Svakako ne propustite!

Ulaz na sva najavljena događanja je besplatan, a detaljnije o ovogodišnjem izdanju HGF-a pronađite na: Facebook stranici HGF & www.hgf-zabok.net

HGF Demo Festival realizira se u suradnji i suorganizaciji s Udrugom Regenerator, Udrugom Mraz i glazbenim portalom MIXER.HR te pokroviteljima, sponzorima i partnerima :

Pokrovitelji:
Grad Zabok – info, TZP Srce Zagorja, Krapinsko-zagorska županija, HDS ZAMP, Staročeško pivo – Pivovara Daruvar

Medijski pokrovitelji:
Zagorski list, Zagorje.com, MIXER.HR

Partneri:
Hrvatska Glazbena Unija, RockLive Festival | Udruga RockLive, Ferragosto JAM | K.L.U.B. Dostava Zvuka, Hoomstock, Biggest Little Rock Festival – Hard Place, Mostar summer fest, Bedem Fest-Nikšić, Audikor – najam ozvučenja i rasvjete