HGF finalisti 2019., Terminator, izbacili spot za pjesmu “Prokleti zec”

Terminator & Klikam studio

Sjećate se onih vremena prije potresa, virusa, godzila i vulkana?

E pa band termintor pripada tim vremenima. Energetska bomba pozitivizma i ludila koja će nas sjetiti da ćemo opet takvu pjesmu moći slušati u autu, ignorirati kamere dok sunce prži i zrak je skroz bez pjeska iz pustinje…

Ako želite znati više o terminatoru, evo na njihov način:

Terminator je autorski bend osnovan 2017. godine. U tako kratkom postojanju, treba izdvojiti koncert na Wembleyu, sviranje kao predgrupa Foo Fightersima, muzička suradnja s Jack Whiteom, dogovaranje turneje s Depeche Modeom i Peppersima, te svirka u Vintiđu subotom. To su sve stvari o kojima terminator sanja. Glazbeni izričaj im je zato kompatibilan s gore navedenim izvođačima kako bi lakše ostvarili svoje snove. Kao autorski bend, krenuli su prvo u pohod Zagreba kako bi izgradili publiku, stekli višak fanova i time si olakšali proces snimanja i objavljivanja prvog albuma.

Zanimljiva jest činjenica da za 6 godina, 11 mjeseci i 8 dana, glazbeni sastav terminator slavi svojih 10 godina postojanja. Do sada su napravili 18 autorskih pjesama, odsvirali 20 svirki te razgovarali o prijavama na natječaje. Trenutno su u fazi snimanja svog prvog albuma u suradnji sa SIPA musicom. Aktivni su sudionici međunarodno priznatih programa i inicijativa poput ”Motocrossom za život”, ekološki program kontrole vremena ”Windsurfing bez vitra”, imaju člana u vegetarijanskoj udruzi za prava magarca i krava ”Krav-maga”. Također, imaju dva delegata iz NATO-a zaduženih u programu za suzbijanje amaterizma i unapređenje topništva tzv. ”GoPro Canon Initiative”. Članovi terminatora su: Katarina Vukadin, Željko Kožar, Ivo Dunat i Dinko Pasini.

Možda sada i niste sigurni da znate puno više o terminatoru, ali vjerujte do kraja ovog pressa znati ćete još manje. No, ako ulovite jednom njihovu svirku uživo sve će vam biti jasno. Terminiranje je garantirano!

A da, stigli smo i do toga da treba napisati par stvari oko pjesme i spota…Daklemn…

Za nastanak pjesme „Prokleti Zec“ krivci su Željko Kožar, Ivo Dunat i Dinko Pasini kao autori glazbe i aranžmana. Tekst je napisala pjevačica Katarina Vukadin, a za snimanje, produkciju i dodatni aranžman zaslužan je Silvio Pasarić. Spot za pjesmu nastao je iz glave i ruku Dinka Pasinija (to je onaj u plavoj majci s gitarom u spotu- just sayin).

Oko pjesme i spota terminator skromno objavljuje:

 Zagrebački bend terminator je našao način kako spasiti svijet. Za sve je kriv Prokleti Zec. On teorijama zavjere, nevjere i uvjere želi sve izokrenuti. On je tajanstven, skriva se u mišjim rupama (zbog toga su ljudi i počeli psovati nedužne miševe), sjajno igra biljar i postoji otkad su nastale prve civilizacije. Spasiti svijet možemo tako da ga ulovimo i zamolimo da prestane. Lako ga je uvjeriti, a teško pronaći. Bend je snimio pjesmu i spot o Prokletom Zecu, a zanimljiva je činjenica da niti 2% spota ne govori o tome.

Neki puta slika govori više od 1000 riječi, a ovdje 1000 slika govori više od nijedne riječi.

Evo, stigli smo i do kraja ove skromne objave o jednoj lijepoj glazbenoj kompoziciji. Još samo da primjetimo da su sve laži u tekstu bile namjerne s ciljem humorističkog isticanja pa ne zamjerite.

Čuvajte se, Prokleti Zec je vani!