HGF Demo Festivalu nagrada za doprinos razvoju i promociji demo scene

11. dodjela Mega Muzika Awards nagrada, održana jučer u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, bila je vrlo uspješna za HGF Demo Festival. HGF-u je dodijeljena nagrada za doprinos razvoju i promociji hrvatske demo scene, dok je pobjednik 18. sezone HGF-a, bend Soul Radio, osvojio nagradu za najbolji mladi bend. U ime HGF-a nagradu je preuzeo direktor festivala Goran Vrgoč.

Sjajan je to uvod u novu, 19.sezonu HGF-a koja starta objavom natječaja sredinom siječnja 2015. godine. Nova sezona donosi novitete u samoj organizaciji HGF Demo Festivala, novosti u načinu glasovanja, odlične nagrade za pobjedničkog izvođača i još mnogo toga. Prve informacije biti će poznate vrlo skoro!

Mega Muzika Awards pod pokroviteljstvom Fendera dodjeljuje se glazbenicima i organizacijama, te svima onima koji su radom i talentom zadužili hrvatsku glazbenu scenu. Nagrada, koja se nakon jedanaest godina polako pretvara u hrvatskog Grammy-a, ove je godine dodijeljena u čak 15 kategorija.

Dobitnici nagrada su:
1. Vokal: Branko Požgajec
2. Električna gitara: Nenad Kos Ferzzo
3. Akustična gitara: Branko Bogunović Pif
4. Bas gitara: Zlatan Ćehić Ćeha
5. Klavijature: Marijan Gudelj
6. Bubnjevi: Dražen Scholz
7. Bend: Gatuzo
8. Mladi bend: Soul Radio
9. Album: Nothing Toulouse
10. Violina: Bruno Urlić
11. Doprinos: Denis Mujadžić Denyken
12. Posthumno priznanje: Mario Vukušić (Jimi Kurfirst)
13. Rock klub: Hard Place
14. Glazbena škola: Croatia Drum Camp
15.Nagrada za doprinos razvoju i promociji hrvatske demo scene: HGF Demo Festival

Odbor nagrade čine Zvonimir Bučević, tajnik Hrvatske Glazbene Unije (HGU) i basist grupe Boa, Siniša Bizović, direktor diskografske kuće Spona i glavni tajnik Hrvatskih Blues Snaga, zatim Želimir Babogredec, direktor Croatia Recordsa i predsjednik HDU (Hrvatske diskografske udruge), glavni urednik glazbenog portala mixer.hr Igor Polak i naš priznati basist iz Telefon Blues Banda Tomas Krkač. Uz njih su i direktor Mega Muzike Adonis Dokuzović kao te direktor Fendera za Europu Oliver Schuetz.