Feredon iz Dubrovnika novi su finalisti 20.HGF-a

Nakon karlovačkih Tight Grips, koji su svoje mjesto u finalu osigurali na prvom regionalnom finalu u riječkom klubu Palach, pobjednici drugog regionalnog finala 20. izdanja HGF Demo Festivala, održanog u splitskom klubu Judino drvo, su FEREDON iz Dubrovnika.

Čestitke svim natjecateljima regionalnog polufinala u Splitu, konkurencija je bila sjajna, a posebno nam se svidjela energija Zadarskog benda Belleti. Hvala organizatorima HGF Demo festivala na prilici da možemo pokazati kako bendovi koji provode vrijeme vježbajući i baveći se autorskim izražavanjem još uvijek imaju šansu pokazati svoje kreativno umijeće široj publici i možda naći svoje mjesto na glazbenoj sceni. Jedva čekamo finale 27.05. u Zagrebu, i kako bi naš prijatelj Oleg rekao, dođite poslušati prst dobre glazbe. Pozdrav od Feredonaca…

Splitski klub Judino drvo ugostio je, u petak 22.travnja, finaliste drugog regionalnog finala 20. izdanja HGF Demo Festivala. U konkurenciji su nastupili Zep Tone i La Volpe iz Splita, dubrovački Feredon i Beletti iz Zadra, a podršku finalistima svojim su nastupima dali zagrebački hard rockeri Hard Time i legende splitske scene – Đubrivo.

Žiri HGF-a odlučio je da su pobjednici, dubrovački Feredon i njihov new grunge powerfunk. Kao i na svim finalnim večerima o pobjedniku svoj sud daju i bendovi u konkurenciji koji su ovoga puta jednoglasno podržali Feredon. Pobjednika je, nakon žestokog nastupa Đubriva, proglasio frontman Đubriva – Toni Aničić Koja.

I u Judinom drvu, prije početka svirke, svoju je radionicu održao HDS ZAMP. Svoja iskustva oko zaštite autorskih i izvođačkih prava mladim je glazbenicima podijelio Saša Kuzmić, član splitskog dvojca  Kuzma & Shaka Zulu. Glazbene radionice pod nazivom “INTRO” namijenjene su mladim glazbenicima i autorima koji tek započinju svoj glazbeni put i upoznaju se sa glazbenom industrijom.

Foto galeriju pogledajte ovdje.

Raspored i izvođači:

06.05. Centar mladih – Slavonski Brod
Modri Rudnik – Slavonski Brod
No Hurry Brigade – Đakovo
Candyflip – Osijek
Vrane – Požega
gosti: Hard Time & Gretta

11.05. Močvara – Zagreb
Fit the Quota – Zagreb
Rizična Skupina – Zagreb
Broken Ideas – Zagreb
Roppongi Red – Zagreb
Neon Hornet – Zagreb
gosti: Mr.Albino & Stampedo

14.05. Regenerator – Zabok
Media Stres – Čakovec
Unless – Varaždin
Code of Nelson’s folly – Marija Bistrica
21’st Nation – Prelog
gosti: La Gef & Sale&Friends

Završna događanja 20.HGF Demo Festivala započinju u četvrtak 26.05. u zagrebačkom Hard Placeu mini ‘festivalom’ “Rezonator”, u suradnji sa portalom MIXER.HR, koji će ugostiti pobjednike partnerskih demo festivala. Nastavak slijedi u petak 27.05. u Pivani gdje će se finalisti predstaviti žiriju, ali i predstavnicima medija, diskografa i partnerskih festivala, a subota 28.05. rezervirana je za veliki završni koncert u zabočkom Regeneratoru, gdje će uz dodjelu nagrada pobjednicima, HGF Demo festival obilježiti svojih 20 godina, a legendarna Zadruga, velikim koncertom, obilježiti 25 godina na sceni.

Glavna nagrada je i ove godine voucher generalnog pokrovitelja, Ožujskog piva, za kupnju glazbene opreme u vrijednosti od 20.000 kuna kod Euromusic Agency, a pobjednike očekuju i svirke na festivalima u Hrvatskoj, regiji i Europi.

20. HGF DEMO FESTIVAL

Generalni pokrovitelj:
Ožujsko pivo

Pokrovitelji:
Grad Zabok, TZ Grada Zaboka, Krapinsko-zagorska županija
HDS ZAMP, Euromusic Agency

Medijski pokrovitelji:
CMC TV,  Zagorski list, www.zagorje.com, MIXER.HR

Partneri:
Hrvatska Glazbena Unija
Studiefrämjandet (Švedska)
MBM Management (UK)
RockLive Festival / Udruga RockLive
Ferragosto JAM / K.L.U.B. Dostava Zvuka

Hoomstock – Hum na Sutli
Izložba kantautora | Songwriters Exposure
Gitarijada Zaječar
Bedem Fest, Nikšić
Pozitivan koncert – Novi Sad / Udruženje Prevent

Turistička zajednica grada Slavonskog Broda
Biggest Little Rock Festival – Hard place
OHHO Records