F5 – novi finalisti 18. HGF-a!

piše: Maggie D’Franky

Jučer se, treću večer za redom u Hard Place-u, održala još jedna natjecateljska večer 18. sezone HGF-a. Nakon bendova ‘Seven Mouldy Figs’, ‘Officer Down’, ‘Altre’, ‘Soul Radio’ … sljedeći su izborili finale ‘F5’, zagrebački rock/neo-soul/funk/reggae bend.

Dečki iz zagrebačkog nuclear blues benda ‘Batistuta’ koji „cijepaju atome“ krenuli su žestoko i probili led te uz moćne vriskove prepustili pozornicu alternativnim rokerima iz ‘4 to Energize’, također iz Zagreba. Melodičniji, ali također žestoki, dečki su imali bolju interakciju s publikom koja se tada više približila pozornici i atmosfera je živnula. Nakon njih nastupili su zagrebački alterPOP/metal ‘Post-Coital Silence’ koji su nastavili dinamičnost i energičnost koja se provlačila cijelo vrijeme i to sa ženskim vokalom. Zatim su uslijedili pobjednici večeri – ‘F5‘, također predvođeni ženskim vokalom. Bili su drugačiji i zarazan funky prizvuk izdvojio ih je od ostalih, a i publiku su naveli na ples. Oroslavski etno-rock bend ‘Pravica’ su sa svojim laganijim stvarima večer priveli kraju.

Što se tiče benda ‘F5’, na njihovom FB profilu stoji da su „Rock-grupa koja povezuje energični zvuk s istančanim osjećajem za detalje, funky grooveom, hipnotičkom atmosferom i visokim izvođačkim standardima”. Članovi su Nikolina Kovačević (vokal), Robert Nappholz (klavijature), Mirko Kolovrat (gitara), Jakov Kolega (bas) i Filip Hrelja (bubnjevi).

Nakon objave pobjednika, njihova je pjevačica, na pitanje kako im je bilo, zbunjena i u šoku samo rekla: „Bila je pozitivna trema i energija, mi smo uživali, nadamo se da je i publika. Glavno je zabaviti se“.

Prema reakcijama publike, sa sigurnošću mogu reći da je svima bilo super.