Das Rage, predstavnik HGF demo festivala, na novosadskom Pozitivnom koncertu

Kao rezultat suradnje HGF demo festivala i Udruženja “Prevent”, vukovarski bend Das Rage nastupit će na četvrtom Pozitivnom koncertu u Novom Sadu koji će biti održan u klubu “The Quarter” 4. prosinca.

Das Rage pridružio se već najavljenim bendovima Sopot (Banja Luka), Krstaši (Kraljevo) i HiQulus (Novi Sad) i time je spisak izvođača kompletiran za 2015. godinu.

“Zanimljivo je da su Krstaši, HiQulus i Das Rage bili i polufinalisti 49. Gitarijade u Zaječaru koja je održana u avgustu ove godine te i da su HiQulus i Sopot već delili binu ove godine u Somboru tako da očekujemo izuzetno dobru atmosferu i energiju. Kao i prethodnih godina, pored obeležavanja Svetskog dana borbe protiv SIDE, cilj Pozitivnog koncerta je promocija rokenrol kulture i autorskog rada pre svega mladih bendova. S obzirom na to da je ulaz besplatan, pozivamo vas da podržite našu tradicionalnu akciju svojim dolaskom i dobrim raspoloženjem”, poručuju organizatori.

Das Rage su vukovarska electro-pop senzacija, koji je ovogodišnjim debi albumom u vrlo kratkom vremenu pridobio izuzetnu naklonost publike i glazbene kritike.

Nakon djelovanja u nekoliko bendova, Zoran Filko osniva Das Rage početkom 2014. godine. Originalno pokrenut kao duo, Das Rage danas radi kao trio koji čine Andrijana Manojlović na vokalu i synthu, Vesna Jagetić na pratećim vokalima i sampleru i Zoran Filko na gitari. Albumu prvijencu “Das Rage” svoj je doprinos dao jedan od trenutno vodećih producenata elektronske muzike Saša Rajković alias Zarkoff, dok snimanje i produkciju potpisuje Hrvoje Nikšić.