Das Rage i Reset u polufinalu 19.HGF Demo Festivala

U petak, 27.03., održana je u županjskom MKC-u peta izlučna večer 19.sezone HGF Demo Festivala. U konkurenciji od čak 6 bendova, DAS RAGE, REVOLUŠN, HYSTERIA, BOROVSKI ŠTAKORI, GARAGE IN JULY i RESET žiri, u kojemu sudjeluju i svi bendovi koji su te večeri nastupali, izabrao je da dalje u natjecanje idu Das Rage iz Vukovara i Reset iz Osijeka.

Županjska publika, iako nije svirao niti jedan bend iz Županje, okupila se u velikom broju i dala podjednaku podršku svim bendovima.

Das Rage
Das Rage

“Prvo bih volio pohvaliti stage i razglas, monitoring je bio savršen. To je nama kao bendu koji smo tehnički zahtjevni puno značilo. Druga stvar, organizacija je super bila, bendovi su bili fenomenalni i iznenađeni smo da smo mi pobjedili no naravno jako nam je drago!

Prošli mjesec smo pobjedili na 8. Zaprešić Demo Festivalu i evo sad ovdje. Album smo snimili i čekamo miksanje, početkom svibnja bi trebao biti gotov i odlučili smo ostati indie. I 19.04. otvaramo koncert THE KVB (UK) u AKC Attack! Jako se radujemo tome te dalje čekamo sljedeće festivale i sljedeće izazove.”

Zoran Filko, DAS RAGE

Reset
Reset

“Poprilično smo iznenađeni jer smo očekivali da će netko drugi pobjediti, a evo dva benda su prošla dalje. Istina, nitko ovdje nije došao izgubiti već smo se došli družiti, upoznati nove ljude. Svi mi koji smo tu želimo živjeti od glazbe, raditi ono što volimo. Meni je drago da su baš ovi bendovi bili tu večeras. Upoznali smo divne glazbenike, divne ljude. I evo Zabok – velika stvar!”

Juraj Padovan, RESET