Altra (ZG) novi je finalista 18.HGF-a

Jučerašnjom svirkom u zagrebačkom Hard Placeu dobili smo novog finalista 18.sezone HGF-a. Nakon zagrebačkih Seven Mouldy Figs i riječkih Officer Down novi su sudionici finala zagrebački bend Altra. Da podsjetimo, finale HGF-a izborili su već i Elyn Porter iz Labina, pobjednici Festivala labinskih bendova i zagrebački Abnor Malan, pobjednici ovogodišnjeg Demo festivala u Zaprešiću, a bendovi koji su nastupili u čakovečkom Podroomu čekaju rezultate druge večeri prije konačnog proglašenja finalista.

I ove večeri nije nedostajalo odlične svirke i raspoložene publike. U natjecateljskom dijelu nastupili su zagrebački bendovi K.I.P., Altra, Perle i Listopad, a večer je završila gostujućim nastupom sve popularnijeg benda Vikend-Revolucija. Valja spomenuti da su svi bendovi, osim benda Perle predvođeni – pjevačicama.

Izbor žirija je Altra.

Na njihovom FB profilu piše: “Altra, rock band iz Zagreba, sa dodacima funka, jazza, metala, popa, bosanove, i naravno mistike medjimurja egzistira već duži niz godina na hrvatskoj demo sceni, ali ozbiljniji rad započinje tek u jesen 2009 godine. Nakon nekoliko promjena članova banda, iskristalizirala se sadašnja postava.

Momci i djevojke iz benda svoje uzore nalaze u bendovima poput Skunk Anansie, Evanescence, NightWish, Sade, Depeche Mode, The Cure, te hrvatskoj publici nude formulu žestokih gitara spojenih sa ženskim vokalima i atraktivnim scenskim nastupom.”

Maja – vocal, Branislav – drums, Josip- bass, Jure – guitar, Siniša – synth su od prve sekunde po dolasku na pozornicu ‘preuzeli stvar u svoje ruke’ i započeli komunikaciju s publikom.

Njihova svirka je upravo onakva kako piše u njihovom, gore navedenom, infu. Dodali bi – sigurna, čvrsta i zarazna, a na atraktivnom scenskom nastupu trebat će još poraditi te malo proučiti kako to rade njihovi navedeni uzori. No, obzirom na visoku kvalitetu svirke, to je više sugestija nego zamjerka.

18. sezona HGF-a nastavlja se već sutra u Karlovcu gdje nas između bendova Udriground (DugaResa), Absortick (KA), Soul Radio (KA), Eclipse of Time (KA) čeka novi finalista. U Karlovcu će kao gosti nastupiti sisački Pištolj na gumene metke, pobjednici HGF-a 2012. godine.

mixer.hr