18.HGF: Održana dva završna koncerta, najavljen treći, objavljena kompilacija finalista

Nakon dvadeset i osam koncerata u četrnaest hrvatskih gradova te nastupa više od stotinu demo bendova i brojnih afirmiranih gostiju, približilo se vrijeme za završetak ovogodišnjeg 18. HGF demo festivala. Velikim koncertima u klubu Regenerator u Zaboku i zagrebačkom Vintage Industrial Baru te objavljivanjem već tradicionalne kompilacije finalista festivala, spušta se zastor na 18. HGF. Najveći nacionalni demo festival je i ove godine opravdao svoju reputaciju, još jednom potvrdio da u Hrvatskoj postoje brojni kvalitetni neafirmirani glazbenici i dokazao da diljem zemlje postoji ozbiljan interes za demo scenu. Pobjednik 18. HGF demo festivala i osvojač brojnih nagrade je mladi karlovački funk soul rock bend Soul Radio. Dio njihovog finalnog nastupa pogledajte OVDJE.

HGF2014 OpenAir, Zabok, 31.5.2014.
HGF2014 OpenAir, Zabok, 31.5.2014.

Prvi završni koncert 18. HGF-a održan je u subotu, 31.5., u gradu gdje je cijela priča prije punih osamnaest godina i započela – Zaboku. Tamo se, pred brojnom publikom, održao veliki koncert na dvije pozornice (klub Regenerator i vanjski “stage”), a nastupilo je deset izvođača: S.A.R.S., Let 3, Gretta, Saša 21, Soul Radio, Mangora, Vikend-revolucija, Svikud idijoti, Empire Affair (U.K.) i Noxin. Zaslužnim pojedincima i organizacijama su dodijeljene tradicionalne HGF demo nagrade za unapređenje i poticanje razvoja HR glazbene demo scene. Popis svih dobitnika možete vidjeti niže.

Drugi završni koncert 18. HGF-a održan je u utorak, 3.6. u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, a nastupili su ovogodišnji i prošlogodišnji pobjednici festivala, Soul Radio i Mangora te gosti iz Velike Britanije – Empire Affair.

Posljednji ovogodišnji HGF koncert održat će se u petak, 6.6.2014. u zabočkom Regeneratoru. Nastupaju Pips, chips & videoclips te ispred njih drugoplasirani s ovogodišnjeg HGF-a, zadarski trio Scarlet Notes.

3×2 ulaznice za koncert Pipsa možete osvojiti ako, uz svoje podatke, na nagradnjacha@mixer.hr pošaljete odgovor na pitanje: “Koji bend je bio prošlogodišnji pobjednik HGF-a?”

HGF DEMO NAGRADA 2014.

Branko Črnac – Tusta
Za osobni doprinos razvoju i unapređenju demo i urbane glazbene scene Hrvatske
Posthumno za životno djelo

KUD Idijoti
Za višegodišnji snažan doprinos hrvatskoj demo i urbanoj rock sceni
Posthumno za životno djelo

Radio emisija: Dva sata paklenog šunda
Goran Čelig, Radio Vinkovci
Za višegodišnji snažan doprinos hrvatskoj demo i urbanoj rock sceni

Radio Student – Zagreb
Za doprinos razvoju i unapređenju demo i urbane glazbene scene Hrvatske

Igor Vranješ
Dizajner, Zabok
Za doprinos razvoju i unapređenju demo i urbane glazbene scene Hrvatske

Soul Radio
Karlovac
Za najbolji hrvatski demo rock band u sezoni 2013/2014

18-HGF-sponaVeć tradicionalno, šestu godinu za redom, objavljena je kompilacija “18 HGF – Finalisti 2014”, na kojoj možete poslušati dvadeset trenutno najboljih HR demo sastava prema izboru HGF-a. Organizatori HGF-a čvrsto vjeruju da će mnogi od njih uskoro “izgubiti” dodatak – demo – i objaviti svoje službene singlove / albume prvijence.

Više informacija o festivalu možete saznati na mixer.hr, hgf-zabok.net i www.spona.biz