Tradicionalna Zadarska Gitarijada ugostit će HGF Demo Festival

Paperblast - pobjednici Zadarske Gitarijade 2014. foto: Sven Basic

Od ove sezone jedna od izlučnih večeri HGF Demo Festivala održat će se i u sklopu tradicionalne Zadarske Gitarijade. HGF večer biti će u subotu 25.04., a izvođač koji pobijedi nastavlja natjecanje i na HGF-u i na Zadarskoj Gitarijadi. Izvođači koji žele nastupiti na HGF večeri moraju se prijaviti na stranici http://hgf-zabok.net.

sigureca“Već duže vrijeme nam je želja povezati Zadarsku Gitarijadu s nekim od hrvatskih demo festivala i drago nam je da smo uspjeli dogovoriti suradnju s HGF-om. Glavni cilj je mladim autorskim bendovima sa zadarskog područja pružiti priliku da se predstave publici na nacionalnoj razini, a HGF nam to omogućava” komentirala je suradnju Zrna Zuber nova predsjednica Udruge Šigureca, organizatora Zadarske Gitarijade.

Projekt Zadarske gitarijade započet je 2008. godine i do danas polučio je izuzetan uspjeh na području reanimacije zadarske glazbene scene. Kroz čitav ciklus kvalifikacijskih koncerata prođe i do 30-tak zadarskih bendova po sezoni od kojih su veliki broj debitanti. Čitav koncept ovog projekta je baziran na tome da se stvori adekvatna «infrastruktura» koja će omogućiti svima koji se bave glazbom u Zadru da se prezentiraju i afirmiraju u sklopu jednog sustava natjecateljskog karaktera.

Zadarska gitarijada se sastoji od 4 kvalifikacijska koncerta podijeljena po glazbenim pravcima (rock, punk, metal i ostalo) i jedne finalne večeri na kojoj nastupaju pobjednici kvalifikacijskih gitarijada. Na kvalifikacijskim koncertima sviraju svi bendovi koji se prijave (nema selekcije) bez obzira na količinu njihovog repertoara, iskustvo itd. O pobjednicima odlučuje isključivo publika glasovanjem putem kupljenih ulaznica. Na svakom od koncerata nastupi i po jedan bend izvan Zadra kao specijalni gost.

Kvalifikacijske gitarijade će se održati u prvoj polovici 2015. godine, dok će se veliko finale održati na jesen.

Udruga Šigureca

slika: Paperblast – pobjednici Zadarske Gitarijade 2014., foto: Sven Basic