Vanja (Officer Down): “Konj pada u komu, a policajac preko radio stanice javlja ‘Officer Down’. Na to naš bivši bubnjar kaže: “super ime za bend!””

razgovarala: Maggie D’Franky

Riječki ska/punk/reggae bend ‘Officer Down’ je u u riječkom Klubu u petak, 7. ožujka, pobijedio na drugoj polufinalnoj večeri 18. sezone HGF-a. Zanimalo nas je kako im je bilo, ali i da kažu nešto više o sebi obzirom da postoje od 2006. godine. Imala sam priliku razgovarati s njihovim back vokalom, Vanjom Kauzlarićem. Pa pročitajte što ima za reći…

Za početak, predstavi bend za one koji vas još ne znaju i reci tko što svira.

Pozdrav svima, mi smoOfficer Down’, ska-punk-reggae bend iz Rijeke. Brojimo osam članova: Sandra Vagaja (vokal), Vanja Kauzlarić (back vokal, šuškalice), Igor Musulin (gitara), Radoslav Tičić (gitara), Petar Brković (bas gitara), Bojan Kremenović (bubanj), Jasmin Okanović (truba) i Petar Tepšić (trombon).

Kako ste se okupili? Jeste li svi iz Rijeke?

U ovoj zadnjoj postavi samo su tri originalna člana – Jasmin Okanović, Petar Brković i ja, Vanja Kauzlarić. Do sada je kroz bend prošlo preko dvadesetak muzičara. Svi smo iz Rijeke ili bliže okolice, osim trombonista koji je inače rođeni Dubrovčanin sa stalnom adresom u Rijeci.

Kako ste se na samom početku odlučili za zvuk (žanr) koji danas njegujete, ali i za ime benda?

Kada sam napustio bend ‘Aggressive Snail Attack’ koji je bio sličnog žanra, tražio sam ekipu iz punk krugova otvorenu za kombiniranje sa srodnim pravcima kao što su ska i reggae. Tako sam skupio šareno društvo od kojeg smo preživjeli samo nas trojica.

S imenom benda smo se dugo mučili, a onda smo do njega došli slučajno na pauzi jedne probe. Nekolicina je prepričavala scenu iz filma ‘Half Baked’ u kojoj policajac “parkira” konja ispred trgovine iz koje izlazi glavni glumac. Konju daje slatkiše neznajući da je konj šećeraš. Konj pada u komu, a policajac preko radio stanice javlja “Officer Down”. Na to naš bivši bubnjar kaže: “super ime za bend”. I tako smo i do danas ‘Officer Down’.

nastavak na: http://mixer.hr/interview/vanja-officer-down-konj-pada-u-komu-a-policajac-preko-radio-stanice-javlja-officer-down-na-to-nas-bivsi-bubnjar-kaze-super-ime-za-bend/