U zagrebačkom klubu Hard Place održana koncertna promocija albuma ‘HGF kompilacija 2019.’

foto: Marko Plečko

Promocija albuma HGF KOMPILACIJA 2019. održana je u srijedu 5.2. u zagrebačkom Hard Placeu. Večer je krenula uz preslušavanje kompilacije nakon čega su slijedile odlične i žestoke svirke.

Prvi su na pozornicu stigli ovogodišnji pobjednici, varaždinski alternativni rock bend Vrulja. Njihov polusatni nastup oduševio je publiku i pokazao dio zanimljivog i nabrijanog nastupa uz koji nema mirovanja. Nakon kratke pauze, stage je preuzeo zagrebački terminator. Zanimljiv autorski bend osnovan 2017. godine svojom je svirkom dodatno podigao temperaturu i rasplesao publiku. Treći izvođač večeri bila je krapinska petorka Trip To Caldera, a live dio promocije nastupom su zaključili mladi punk rockeri iz Zagreba, Home Conflict.

Dvadeset i treće izdanje HGF-a, jednog od najdugovječnijih demo rock festivala i nacionalne demo rock scene, ovom kompilacijom predstavlja 13 pomno odabranih pjesama (od pristiglih 68 prijavljenih sastava), a o festivalu, njegov direktor Goran Vrgoč kaže: „Od 1996. kontinuiranom organizacijom HGF-a održivo i vjerodostojno pružamo zamijećenost mladim hrvatskim autorskim bandovima u Hrvatskoj i bližem europskom okruženju. Svaki je održani festival bio organizacijski iznimno zahtjevan, no ljubav prema glazbi i želja da ona u ovoj formi i izričaju ostane relevantan dio kulturne scene u Hrvatskoj daje nam motiva da nastavimo dalje.“

U četvrtak 6. veljače, službeno je otvoren natječaj za 24. izdanje najdugovječnijeg demo rock festivala u Hrvatskoj.