hs#5fb

S ciljem da se i izvan natjecateljskog dijela pruži šansa neafirmiranim izvođačima da se predstave publici, HGF Demo Festival započeo je sa novim programom pod nazivom “HGF Sessions”. Svakoga utorka izvođačima je na raspolaganju pozornica novouređene legendarne zagrebačke pivnice „Pivana“ u Ilici 222, a srijedom se sessioni održavaju u najvećem malom rock klubu u gradu – Hard Placeu.

Upravo u Hard Placeu u srijedu 11.veljače ugostiti ćemo MEDIA STRES (ČK) i zabočki BREAKDOWN!.

Čakovečki alternative rock trojac Media Stres iskoristiti će suradnju s HGF-om da zagrebačkoj publici u najvećem malom rock klubu u gradu predstave drugi dio svog dvostrukog EP-a pod nazivom E.V.I.L. (E-Virus Influenced Love).

Medijevcima je ovo treći EP, čiji je prvi dio objavljen u prosincu prošle godine s 5 autorskih stvari nastalih početkom njihovog glazbenog puta popločanog utjecajem alt rock, post-grunge bendova poput Muse, Foo Fighters i Biffy Clyro. Nastavak koji će svoju premijeru dočekati pod zagrebačkom mjesečinom odveo je bend putevima indie rock i post-punk bendova te je korak do njihovog prvog albuma kojim namjeravaju zaključiti kurs glazbenog pravca. „E.V.I.L.“ je snimljen u čakovečkom studiju „Mack Production“ i studiju „Jazbina“ u Maloj Subotici pod produkcijskim palicama Marina Kuharića (Mack Production) i Marka Lajtmana (Jazbina).

Na koncertu u Hard Place-u publici će predstaviti pjesme koje se nalaze na oba djela dvostrukog EP-a nastalih pod utjecajem smartphone tehnologije i socijoloških propitivanja.

Album se može preslušati ovdje:
https://mediastres.bandcamp.com/album/e-v-i-l-ep-part-1

Na stageu će im se pridružiti mladi zabočki retro/moderni rock band BREAKDOWN! lišen svih rock’n’roll klišeja. Utemeljen na buntu MC5-a, nepredvidivosti The White Stripesa, gigantomaniji Led Zeppelina i misticizmu naelektriziranog Dylana, bend uz visoku dozu respekta prema velikanima nastoji graditi svoju glazbenu auru sirovim nastupima i masivnim rock zvukom koji planiraju uskoro zacementirati albumom prvijencem.

https://www.facebook.com/brejkdaun?ref=br_tf