S ciljem da se i izvan natjecateljskog dijela pruži šansa neafirmiranim izvođačima da se predstave publici, HGF Demo Festival započeo je sa novim programom pod nazivom “HGF Sessions”. Svakoga utorka izvođačima je na raspolaganju pozornica novouređene legendarne zagrebačke pivnice „Pivana“ u Ilici 222, a srijedom se sessioni održavaju u najvećem malom rock klubu u gradu – Hard Place-u.

Nakon druženja u nešto lakšem akustičnom tonu uz ToughRa i Mirjam Vukašin, u Pivani za vas priređujemo još jednu čarobno melodičnu večer uz Mladena Pašuta (ZG) i SRAZ (ZG).

SRAZ je glazbenom odvažnošću i sklonošću žanrovskoj eksperimentaciji odlučio osvojiti hrvatsku pop scenu. Radi se o momcima koji se poznaju znatni dio svojih života, često svirajući zajedno u nekim kombinacijama. Odrastajući u novozagrebačkim kvartovima tijekom devedesetih imaju mnogo toga zajedničkog, dobrog i lošeg. Njihovo udruženje ne izgleda toliko kao kolektivno skladanje, već kao kaotičan sraz glazbenih ideja i osobnosti članova benda, no prasak koji se pritom oslobađa nije destruktivan već kreativan. Ovaj specifični stvaralački proces istaknut je upravo imenom benda. Petar Milošević, kao autorski „power-house“, autor je većine tekstova i bazičnih melodija koje potom ostatak benda kuha u svojim glazbenim interpretacijama razrađujući ih u nepredvidivim smjerovima. No bez suvišnih mistifikacija; ovdje se radi o pop glazbi pristupačnih tema i tekstova s kojima se većina slušatelja može identificirati na nekoj razini. Stilska osebujnost njihove glazbe je u spajanju stilova i glazbenih rješenja koje ne bismo nužno očekivali u pop pjesmi, povezujući na taj način lako i zahtjevno, poznato i nepoznato, predvidivo i iznenađujuće.

https://www.facebook.com/pages/SRAZ/1388925641329992

Ovu srijedu u Pivani će nam se pridružiti i Mladen Pašut, zagrebački fingerstyle gitarist koji je svojim stilom osvojio i hipnotizirao već brojnu publiku zagrebačkih klubova i kulturnih manifestacija te širu hrvatsku publiku nastupom na hrvatskom Supertalentu 2011. S 13 godina krenuo je učiti svirati gitaru uz pomoć prijatelja iz osnovne škole, da bi desetak godina kasnije upoznao lik i djelo velikog Tommy Emmanuela što je bila velika prekretnica u njegovom gitarističkom dijelu života. Od tog trenutka zaljubio se u fingerstyle tehniku, a da biste provjerili zašto – dođite i poslušajte ga ovu srijedu.