HGF SESSIONS #14

19.HGF Demo Festival: KONKURENCIJA#2:

BATISTUTA + POLARITY OF LIFE + VOLTAGE + TIME DECAY + DREAD @ HARD PLACE, 18.03. – 21:00H

Bend BATISTUTA nastaje 2012. godine kada su se sadašnji članovi, a tadašnji znanci, slučajno sreli i zasvirali. “Glazba koju radimo je čisti nuclear blues pod utjecajem raznih arhaičnih stilova poput bluesa, hard rocka 70ih, stonera i tradicionalnog metala, dok su nam u pogledu tekstova na materinjem jeziku glavna inspiracija Marijan Badel, Normalnofobija, Zločesta djeca, te ljudi i događaji oko nas.”

https://www.facebook.com/batistuta.zg

DREAD je death metal band iz Zagreba oformljen 2013. godine. Sredinom prošle godine bend je snimio EP u studiju Inciter u produkciji Vedrana Cecelje(Inciter) kojim su predstavili četiri autorske pjesme. Trenutnu postavu banda čine Tomislav Kos na bas gitari i vokalu, Fran Kocijan na Lead gitari i back vokalu, Danijel Pirc na ritam gitari i Filip Bartoluci na bubnjevima.

https://www.facebook.com/pages/DREAD/375360272640967

TIME DECAY osnovan je u proljeće 2014. godine u Zagrebu kao nasljednik benda Moon Flash (2005-2014). Čine ga četiri bivša člana Moon Flasha te, nakon višestrukih izmjena postave, bubnjar Miho Dujnić . U listopadu iste godine bend izdaje samostalno snimljeni i producirani demo te reda svirke po brojnim klubovima i festivalima.

https://www.facebook.com/timedecay

VOLTAGE je band iz Zagreba. Osnovan je krajem 2012. godine te se bavi stvaranjem autorske glazbe s izričajem na engleskom jeziku. Glazbeni utjecaji dolaze iz sfere hard rocka, stoner rocka i heavy metala, a postavu benda čine Domagoj Bišćan (vokal), Držislav Lekić (lead gitara), Karlo Čačić (ritam gitara), Luka Lončar (bas) i Ivan Lekić (bubnjevi). Svoj prvi EP s tri pjesme objavili su prije dvije godine, dok je njihov prvi demo album objavljen nedavno i nosi naslov Chronicles.

https://www.facebook.com/VoltageZG

POLARITY OF LIFE je dobro poznati zagrebački bend koji vuče inspiraciju iz širokog spektra glazbenih stilova i u konačnici stvara svoj vlastiti i sebi svojstven zvuk. U ožujku 2014. objavili su prvi album, napravljen po DIY principu, koji predstavlja krunu višegodišnjeg rada benda. Tematika albuma su unutarnji sukobi, te ustrajnost pojedinca da opstane u modernom društvu.
https://www.facebook.com/polarityoflife