19.HGF Demo Festival – KONKURENCIJA: HUMAN + BROKEN IDEAS + ŠLAGVORT NA KRAJU + KAPETAN SNJEŠKA + KIWI REQUIEM

Zagrebački bend Human broji pet članova i na sceni djeluje već treću godinu baveći se svime što opterećuje i veseli današnjeg čovjeka: ljubav, politika, nezaspolenost, ovisnosti, nezainteresiranost da se nešto promjeni i izostanak nade da će se sve promijeniti. Human, koji za osnovu svega uzima rock zvuk, snimio je prošle godine svoj prvijenac nazvan Plan B za dan D kojeg je najavio pjesmom Kusur. „U svom djelovanju Human pokušava predstaviti težnju u čovjeku za boljim. Human je čovjek iz naroda svjestan korijena tradicije pa zaglavi u kojekakvim situacijama, ali i urbani tip pa pokušava biti aktualan i napraviti odmak. Glazbeno melodičan i pokretan, lirički jednostavan i zagonetan Human ostavlja prostora da se čovjek poistovjeti i propitkuje.“ (ZG-Magazin)

https://www.facebook.com/HumanZG

Mladi zagrebački indie rock bend Broken Ideas objavio je prošle godine novi singl naziva She’s Going Away kojim je najavio EP-u “Order Makes A Mess”. Broken Ideas u današnjoj postavi postoje od ljeta 2012. godine kada objavljuju svoj prvi singl “Tracks”. Od tada predano rade na autorskim pjesmama koje se baziraju na energičnom i gitarski vođenom zvuku.

https://www.facebook.com/brokenideasband

Kiwi Requiem mladi je zagrebački prog-rock bend osnovan zbog potrebe za usmjeravanjem kreativne energije u glazbu. Glazbeni izričaj benda kombinacija je progresivnog rocka, jazz-a i komorne glazbe 20.st., s glavnom idejom povezivanja glazbe sa osjećajima i maštom.

https://www.facebook.com/kiwirequiem

Kapetan Snješka je tročlani sastav koji čine Petruška, Štef i Zvone. Za svoj zvuk kažu da je pop budući da se u potpunosti slažu sa Mikijem kad kaže da je sve što ima refren pop muzika. Oformljeni su prije više od godinu dana, a vježbaju u žutoj prostoriji u podrumu osnovne škole u Vrapču, uglavnom petkom predvečer.

https://www.facebook.com/pages/Kapetan-Snješka/1595614840664580

Mladi zagrebački bend ”Šlagvort na kraju” svira mješavinu post-punka i new wavea. U svom kratkom postojanju kojim ne pune niti godinu dana snimili su već dva EP-a s ukupno dvanaest pjesama. Svojom novom postavom tek su počeli osvajati zagrebačku publiku posljednjih mjesec dana, a pravu priliku za to upotpunili su prijavom na HGF.