19.HGF DEMO FESTIVAL – KONKURENCIJA #25
LORELEI – ČUDNOREĐE – DONKEY HOT – RAZLIKA – LETARGIJA – ZERO NEURO
@ HARD PLACE – ZAGREB, 29.04., 21H
HGF Sessions #28

LORELEI

Lorelei je nastao ranih 80-ih u Karlovcu. Postavu su činili Alen, Vlado i Cobra koji su kasnije imali zapažene glazbene karijere. Alen i Vlado u Gobilinima, a Cobra u zagrebačkom Stampedu. Rad u bendu su nakon njih nastavili Sale, Dac i Kec uz veliku pomoć Saleta Radulovića iz Psihomodo Popa. Nakon duge pauze legendarni bend ponovo je okupio autor više pjesama Darko Dobrodolac – Dac. Poznato je da je pola članova Lorelei-a u Srbiji napravilo izuzetnu karijeru s Goblinima, jednim od najboljih punk bendova na ovima prostorima, dok je Dac oslovniši se na karlovačke snage s pomlađenom ekipom napravio novi bend starog imena i starih pjesama sa još mnogo novih skladbi koje također imaju prepoznatljivi zvuk ranih 80-ih

https://www.facebook.com/pages/Lorelei/521446361297740

ČUDNOREĐE

A kaj da vam velim, Čudnoređe na najjaču. Pol benda mi je ošlo. Basist je ošo cepati atome u Njemačku na postdiplomski, a gitaristu gitara više nije mila. Ostao je samo bubnjar. A bivši gitarist uskoči povremeno na bas, jer na bas-dionice nikad nemam prigovora. A za gitaru sam ga navodno previše tlačio kako treba di šta svirati. Do početka HGF-a je moguće da postava opet bude novi kvartet, a možda i power-trio. U najgorem slučaju će biti duo mene (gitara/vokal) i bubnjara. Pa ako White Stripes može proći kao bend, zašto ne bi Čudnoređe. U 5.mj. 2015. na obljetnicu 5 godina nastupanja Čudnoređa, izaći će i prvi konkretni album radnog (a možda i konačnog) naslova “Dno je sve rijeđe” snimljen u bivšoj drim-tim kvartet postavi. Eto, puno sam i napisao s obzirom da ovo čita samo onaj koji primi prijavu. I to letimično.

https://www.facebook.com/pages/Čudnoređe/195826107121440

DONKEY HOT

Donkey Hot je bend čija se glazbena baza nalazi u Rocku, Metalu i Funku, a tu kombinaciju žanrova uz tekstove s tematikom života u kvartu proglašavaju „Kvartcore“. Karakteriziraju ih izmjene članova benda na instrumentima te pjevanje svih članova, uključujući i višeglasno pjevanje.
Ozbiljnije počinju s radom početkom 2014. godine u Zaprešiću dok tadašnju postavu benda čine Ivan Tukić, Vili Gobac, Kristijan Gelo i Ivan Ivković Isanta. Bend tokom 2014. godine marljivo radi na pjesmama te izmjeni materijala, a izmijenjuje i postavu. Aktualnu postavu Donkey Hot-a čine: Ivan Tukić (Gitara, bubnjevi, vokali), Vili Gobac ( Bubnjevi, gitara, vokali), Kristijan Gelo (Bas, vokali), Gregor Tominc (Saxophone, vokali) i Martin Kotarski (Gitara).
Live izvedbe baziraju na žestokoj muzičkoj izvedbi te šaljivom pristupu prema publici uz održavanje napete atmosfere.

https://www.facebook.com/pages/Donkey-Hot/159346694110631?ref=bookmarks

RAZLIKA

Razlika svira obrade domaćih rock sastava kao što su Divlje jagode, Opća opasnost, Bijelo dugme, Parni valjak i, naravno, autorske pjesme. Posebnost ovog benda je u tome što su većina članova osobe s oštećenjem vida, ali to im ne predstavlja nikakav problem, za njih ne postoje prepreke!

https://www.facebook.com/pages/RAZLIKA-band/109615609111923?sk=info&tab=page_info

LETARGIJA

https://www.facebook.com/letargija.punk

ZERO NEURO

Bend je osnovan otprilike u ljeto 2012 godine, a onome što smo danas, počinjemo sličiti otprilike prije godinu dana nakon što se ustalila prva ozbiljnija postava, a sad nas spaja generacijski jaz među članovima Iz podruma smo izašli 24.11.2013. i otprašili prvu svirku u zagrebačkom Retro baru… Samo mijena stalna jest, odlaze basisti, vokali, dolaze basistica i gitaristica, zvuk se mijenja od gotovo metalnog prema post-punk noiseu; malo strukture, puno melodije i – buke.

http://www.reverbnation.com/zeroneuro