27 Apr
19.HGF DEMO FESTIVAL – KONKURENCIJA #23: MOSIN NAGANT – THE FLOW – CLOUD 68 – QUENTIN
  • Hard Place, Ulica Hrvatske Bratske Zajednice, Zagreb, Hrvatska
  • 21:00
FB EVENT

19.HGF DEMO FESTIVAL – KONKURENCIJA #23
MOSIN NAGANT – THE FLOW – CLOUD 68 – QUENTIN
@ HARD PLACE – ZAGREB, 27.04., 21H
HGF Sessions #26

MOSIN NAGANT

Mosin Nagant(Sovjetska puška)je band koji svira od 2012 o ovom sastavu.Band je odsvirao dosta koncerata po Karlovcu i okolici te Zagreb,Čakovec,Vraždin itd.Band ima par demo snimaka,a u bližoj budučnosti spremamo prvi demo album sa pet pjesama.Vrsta glazbe koju band svira bazira se na:Pop-Rocku,Funku,Rocku sa primjesama nekih etno melodija.

https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#

THE FLOW

the Flow je projekt zagrebačkog gitariste i skladatelja Dražena Glojnarića, koji okuplja glazbenike različitih glazbenih usmjerenja i vokacije u interpretaciji originalnog materijala samog autora. Glazbu koju izvodi the Flow jednostavno možemo nazvati fusion, jer to ona i jest – fuzija jazza, bluesa, soula, acid-jazza, ambijentalne i elektronske glazbe spojene u, vjerujemo, neki novi zvuk.

https://theflow2.bandcamp.com/

CLOUD 68

Prije koju godinu, nakon dugogodišnje pauze, Višeslav je odlučio ozbiljnije primiti gitaru u ruke pozvavši starog prijatelja Marka, iz njihovog zajedničkog pradavnog sastava Hausbrant koji je kratko djelovao početkom devedesetih unutar gimnazijskih dana, te članove obitelji, Bornu i Mislava, da mu se pridruže na lijepom glazbenom putovanju. Uz Antona na basu, osnovan je sastav Cloud 68.
Višeslavove skladbe koje karakterizira osebujan gitarski rif na kojeg se oslanjaju Bornine solaže i ritam sekcija te Mislavov duboki vokal, ponajviše su rezultat rokerskih upliva koje je upijao tijekom dugog protoka vremena, od Pixiesa, R.E.M.-a, Dinosaur Jr. ili Buffalo Toma do recentnijih The National, Calexico i The Black Keys.
Bez velikih pretenzija da se vinu u diskografske visine, ovi dečki prije svega guštaju u povremenom muziciranju, otvoreni za različite glazbene utjecaje koji se mogu čuti u Višeslavovim pjesmama čiji tekstovi variraju od posve osobnih do univerzalnih.

QUENTIN

Instrumentalni sastav nastao na području Ivanić Grada u ljeto 2014. Bend crpi inspiraciju iz svih mogućih žanrova, te intenzivno radi na svojim skladbama od kojih su, zasada, 4 studijski snimljene.

https://www.facebook.com/quentin.jam