hgf-ri1-slide

19.HGF DEMO FESTIVAL – KONKURENCIJA #11 -SILLYCONS – MEAN TO BE – LONGHARE – PAUK – CUT THE CORD
@Klub. Rijeka, 09/04/2015, 21H

SILLYCONS

Sillycons je alternativni rock bend iz Rijeke nastao 2013. godine. Bend se sastoji od 4 člana: Dario Butković (vokal), Arijan Birkić (gitara, prateći vokal), Sanjin Perović (bas gitara), Mateo Trošelj (bubnjevi). Uzore nalaze u bendovima kao što su : Guns N’ Roses, Alter Bridge, RATM, RHCP, itd. Mijenjalo se nekoliko članova i polako se tražio konačni izričaj benda te su se onda uz obrade počele raditi i autorske stvari na koje je bend danas najviše usredotočen te je nedavno započeto snimanje demo albuma.

https://www.facebook.com/sillycons

MEANT TO BE

Meant to Be je hrvatski metalcore band. Bend je osnovan u listopadu 2012 od strane četri člana benda koji i danas čine postavu benda. Struktura benda sastoji se od glavnog vokala Alena Hodovića, gitarista i back vokala Denisa Nadarivća i Manuela Valente te Martina Papca koji cijeli bend prati na bubnjevima. Bend svoj energični i težak zvuk pridodaje punk i metal uzorima koje vješto spaja sa elektroničkom bazom pružajući tako kombinaciju starog dobro poznatatog zvuka i modernog pristupa što se može vidjeti i bendovom imageu. Njihov prvi EP snimljen je i produciran pod producentskom palicom Marka Matijevića Sekula (Omega Lithium, Manntra), a njihov singl “Veni Vidi Vici” čije ime jednoznačno pokazuje bendovu namjeru pohoda na modernu glazbenu industriju za koji je izdan i prvi autorski spot benda.

https://www.facebook.com/meanttobeMTB

LONGHARE

Band je nastao 25.12.2010. godine te ga od izvorne postave čine još Gojo(el.gitara), Teo(vokal) i Starac(bas). Nakon izdavanja prvog dema nazvanog ‘The High Computer’ na mjesto bubnjara dolazi Gordan Cenčić koji je bivši bubnjar banda Ashes You Leave. Nakon nekoliko lokalnih svirki koje uključuju nastup na 35.Ri Rock festivalu, warm-up gig za Red Fang koncert u klubu Palach, nastup na Student Day Festivalu 2014. te nastup na 36. Ri Rock festivalu bend napušta dugogodišnji gitarist i promjena u zvuku se očituje u vidu dolaska Ivana na mjesto solo gitariste. Band se trenutno sprema za objavljivanje 3.demo materijala pod naslovom ‘Dr. Zaius Was Right’.

http://longhare.bandcamp.com/

PAUK

“Mi smo bend iz Rijeke nastali sredinom 2014 godine. Sviramo metal sa elementima punka. Još smo mladi al se nadamo da ćemo dobiti priliku da pokažemo našu vještinu i muzički izričaj. Nastupali smo na 36. Rirock festivalu.Imamo 4 člana te obožavamo dobre pogice.”

https://www.facebook.com/PaukCrust?fref=ts

CUT THE CORD

Cut the Cord je Opatijsko/Riječki Hardcore bend nastao u ljetu 2011. godine kad su gitarist Dorian i basist Luka odlučili osnovati bend, kojemu se kasnije priključuje Feliks na bubnjevima, te Dan kao glavni vokal, i s puno kašnjena kao druga gitara dolazi Mateo. Bend je svirao na mnogim mjestima diljem Hrvatske, uključujući Pulu, Zagreb, Zabok, Split te naravno u Rijeci, gdje su proglašeni pobjednicima RiRock Festivala 2013. godine. Izdali su jedan kratki demo te se bend trenutno nalazi u dogovorima za studio gdje će snimiti svoj prvi album.

https://www.facebook.com/cut.cord