HS#20SLIDE

19.HGF DEMO FESTIVAL – KONKURENCIJA #10
WHIPS & CHAINS – ROCK SIRENA – SOUNDBRINGER – POSTCOITAL SILENCE – SAVATHE – BADEL OF KONJAK
HARD PLACE – ZAGREB
08/04 21H
HGF Sessions #21

WHIPS & CHAINS

Whips & Chains je rock band iz Slunja koji sa trenutnim sastavom,kao takav, postoji od 2013. godine. Ovaj peteročlani sastav može se pohvaliti mnoštvom nastupa te jednim studijskim albumom sa 10 autorskih pjesama (hard)rock i blues karaktera sa tekstovima na engleskom jeziku. Planovi band-a za bližu budućnost su potpisivanje ugovora sa nekom od izdavačkih kuća te rad na novim pjesmama na stranom ali i domaćem jeziku.

https://www.facebook.com/WhipsChainsBand

ROCK SIRENA

Masna gitara, žestok vokal i snažna ritam sekcija izbit će klimave zube iz vaših usta i tjerati vas da popijete još jedno pivo. Pjevaju melodične refrene i plešu u rock’n’roll ritmu po uzoru na AC/DC, Motorhead, Airbourne, Guns N’ Roses itd.

U svojoj kratkoj karijeri snimili su tri pjesme te spot za uskršnje-ljubavnu pjesmu “Samo Jedan Dan Je Uskrs”, a u ljeto 2014. bili su u studiju i snimili EP “Puki Horor Divote”. Žestok, a ne blag, ljut, a ne prijateljski i sa snažnom distorzijom, kako i spada.

https://www.facebook.com/RockSirena

SOUNDBRINGER

Bend je nastao 2004. godine u Zagrebu. Žanr koji njeguju je Teški, divlji, opaki, tvrdi, povijesni i gromoviti rock, u biti metal. Soundbringer je nastupao po cijeloj Hrvatskoj, većinom u Zagorju na veliko oduševljenje tamošnje publike. Mnogo tekstova je povijesne tematike, npr. “The Great Betrayal” (pjesma o Ljudevitu Posavskom i knezu Borni), “The Siege of Siget” (Bitka kod Sigeta, Zrinski vs Sulejman Veličanstveni), “Curse of the King (Zvonimir)”, “Lawmaker” itd. Ostatak repertoara je baziran na trenutnoj inspiraciji bez obzira na tematiku. Bend je izdao 2 demo albuma i trenutno se masterira prvi album: “The World of Pain” sa 12 pjesama.

https://www.facebook.com/Soundbringer.cro

POSTCOITAL SILENCE

Post-Coital Silence je bend iz ZG koji svira žestoku, no prije svega neobičnu mješavinu metala i rocka, začinjenu svojevrsnim pop štihom. Sa ženskim vokalom na čelu, bend vodi publiku na putovanje kroz osobne priče, kroz tamne tunele stanja svijesti i onih povremenih trenutaka kada se čini da ipak postoji svjetlost na kraju.

Bend postoji od 2011., a od tada je odradio 30-ak svirki diljem Hrvatske te skladao, snimio 10-ak autorskih pjesama koje se mogu poslušati na njihovom novom demo albumu pod nazivom „Paraphernalia“, a bend je i ovogodišnji pobjednik Wacken Metal Battle-a za Hrvatsku. Post-Coital Silence se doslovno može prevesti kao “tišina poslije …“. Taj trenutak prije nego dva tijela progovore može biti nevjerojatan, može biti sretan, tužan, opušten, predinfarktno stanje, uživanje u nježnostima, cigareta i pivo. Opcija je onoliko koliko je i osjećaja u nas ljudi. Tako je i u glazbi. Opcija je nebrojeno mnogo. Sve je već izmišljeno i odsvirano, ide se u krajnje ekstreme i svaka supkultura koja je dominirala 90-ih danas ima 400 podvrsta.

“Ideja je svirati ono što svi volimo, i to je ono oko čega smo se mi, kao bend našli. Naši korijeni obuhvaćaju široki spektar glazbe, pa je teško reći što točno sviramo, na koga podsjećamo stilski, teško je odrediti granice u svijetu muzike. Mi više volimo probijati granice na svoj način.”

https://www.facebook.com/postcoital.silence

SAVATHE

Melodramatic rock bend iz Zagreba.

https://www.facebook.com/savathe

BADEL OF KONJAK

Badel Of Konjak je nova žestica na sceni koja je proširila horizonte metal glazbe te kreirala svoj žanr “ŠOGOR METAL “. Već godinu dana punimo klubove i dobro zabavljamo publiku svojim nastupom kojim ćemo Vas natjerati da zabengate i oznojite se s nama uz dobro vam znate pjesme, koje smo preradili u našem stilu gdje se distorzije i korovi nimalo ne štede.

https://www.facebook.com/BadelOfKonjak?fref=ts